BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
İŞÇİ

Kıdem tazminatı neler değişecek işte son durum

Kıdem tazminatı son durum ne yeni düzenlemeyle birlikte kıdem tazminatında neler değişecek sorusu işçiler ve işverenler tarafından merak ediliyor.

Kıdem tazminatı neler değişecek işte son durum

Kıdem tazminatı son durum ne yeni düzenlemeyle birlikte kıdem tazminatında neler değişecek sorusu işçiler ve işverenler tarafından merak ediliyor. Kıdem tazminatı hesaplaması nasıl yapılır yeni güncelleme neler değiştirecek sorularına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu yanıt verdi. Yıllardır devam eden ve kör düğüm haline gelen kıdem tazminatıyla ilgili tarih netleşmeye başladı.

Kıdem tazminatı neler değişecek işte son durum

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu fona dönüştürülmesi için hazırlanan düzenlemeye ilişkin, "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kıdem tazminatının önümüzdeki hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) bakanlar düzeyinde değerlendirileceğini bildirdi. Müezzinoğlu yeni düzenlemenin önümüzdeki 10 gün içerisinde netleştirilmiş olacağını kaydetti.

Kıdem tazminatı neler değişecek işte son durum

Müezzinoğlu:" Muhtemelen önümüzdeki hafta hükümet düzeyinde Ekonomik Koordinasyon Kurulu'nda teknik çalışmaları bakanlar düzeyinde değerlendireceğiz. Paydaşlarla hangi boyutta hangi parametreleri paylaşarak ortak bir yol haritası izleyeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu netleştirmiş olacağız. Bir tarafta çalışan, bir tarafta işveren bütün bu anlamda da güçlü bir hakemlik görevi üstlenen hükümet. Kıdem tazminatı kimin hakkı ? Kıdem tazminatı çalışanın hakkı. Şu anda kıdem tazminatından bizim çalışanımız hangi oranda yararlanıyor?

Kıdem tazminatı neler değişecek işte son durum

Yüzde 20. En azami yüzde 25 oranında. Yüzde 75-80'lik çalışanın alın terini 45 yıldır kaybettiği bir yapı var. İşçinin çalışanın emeğinin hakkı çalıştıranın yani işverenin kasasında birikiyor.