BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.295,61
GÜNCEL

Kıdem tazminatı anketinde kritik sonuç

Kıdem tazminatı fonuna ilişkin yapılan son ankete göre, işçiler, birikimlerini kaybetme endişesi taşıyor, işveren de 'devlet fona destek versin' diyor. İşte Çalışma Bakanlığı'nın Başbakan Binali Yıldırım'a sunduğu o anket...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Kıdem Tazminatı Fonu için yurt genelinde işçi ve işveren kesimiyle anket yaptırdı. Anketin sonuçları Başbakan Binali Yıldırım'a da iletildi.

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, yapılan ankette çarpıcı sonuçlar çıktı. Sosyal tarafların kıdem tazminatı fonundan beklentilerini ortaya çıkaran ankete göre, işçi kesimi ağırlıklı olarak bugüne kadarki birikimlerini kaybetme, 30 günün yarıya düşmesi yönünde endişelerini iletti.

KIDEM TAZMİNATINDA İŞVEREN NE İSTİYOR?
İşveren kesimi de devletin Fon'a destek vermemesi durumunda yüklerinin artacağını, istihdamda daralma olacağını belirtti.

Anketin sonuçları geçtiğimiz gün toplanan Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda da masaya yatırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, kapsamlı bir sunum yaparak düzenlemeye ilişkin detayları anlattı.

BAŞBAKAN YILDIRIM KIDEM TAZMİNATI İÇİN NE DİYOR?
Edinilen bilgilere göre, Başbakan Yıldırım, tarafların çekincelerinin giderilmesi gerektiğine işaret ederken, hükümetin de fedakarlık yapacağı mesajını verdi. Devlet, işverenin yükünü hafifletmek için sisteme katkı vermeye hazırlanıyor.

YENİ KIDEM TAZMİNATI MODELİ İÇİN TAKVİM BELİRLENDİ
Yeni kıdem modeli için 1 Ocak 2017 takvimi belirlendi. O tarihte bireysel kıdem hesabı açılacak. Yeni sistemle, çalışanların hak kaybı olmayacak. Tazminatta geriye dönük haklar korunacak. Mevcut sistemdeki 30 günü koruyacak bir katsayı oluşturuldu. Yeni iş bulanın tazminat hesabı taşınacak, kayıp olmayacak. Şirket iflas etse de kıdem yanmayacak.

Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR