BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,41
İŞÇİ

Kıdem tazminatı alma koşulları nasıl ödenir?

Kıdem tazminatı almak için neler gerekiyor sorusu çalışanlar tarafından merak ediliyor. Kıdem tazminatı almak isteyen çalışan için fesih nedeni önemlidir. Peki kıdem tazminatı alma hakkı kazanan kişi taksitle alabilir mi? İşte detaylar...

Kıdem tazminatı 2016 hangi durumlarda alınabilir, taksitle ödeme yapılabilir mi? sorusu yanıt buldu. En az 1 yıl çalışan kişi işveren tarafından çıkarıldığı anda kıdem tazminatı almak için hak kazanır. Detaylar memurhaber.com'da.

Kıdem tazminatına hak kazanabilmek için iş sözleşmesinin fesih nedeni önemlidir. İstifa eden kıdem tazminatı alamaz. Kıdem tazminatına hak kazanabilmek için genel olarak işveren tarafından işten çıkarılmak gerekmektedir. Aşağıda sıralanan nedenler iş sözleşmesinin feshi halinde ise kıdem tazminatı alınabilir.


- İşverenin işçisini ahlak ve iyi niyet kurallarına uymayan haller dışında bir nedenle işten çıkartırsa,

- İşçi işverenin ahlak ve iyi niyet kurallarına uymaması sebebiyle, sağlık nedenleriyle ve zorlayıcı nedenlerle işten ayrılırsa

- Erkek işçiler askere giderse,

- Emekliliğe hak kazanma veya emeklilik için gerekli prim ödeme gün sayısını ve sigortalılık süresini doldurursa

- Kadın işçiler evlendikten sonra bir yıl içinde işten ayrılırsa

- İşçinin ölümü halinde.

PEKİ KIDEM TAZMİNATI HAKKI KAZANAN KİŞİ TAKSİTLE ALABİLİR Mİ?

Takvim gazetesinden Ali Şerbetçi, 'kıdem tazminatı almaya hak kazanan kişi taksitle parasını alabilir mi?' sorusuna yanıt verdi. 8 yıldır bir firmada çalışan ve kıdem tazminatı almaya hak kazanan vatandaşın sorusuna yanıt veren Şerbetçi, İş Kanunu'nda kıdem tazminatının taksitle ödenebileceğine ilişkin bir düzenleme yoktur. İşveren tek seferde ödemek zorundadır ancak taraflar aralarında anlaşılırsa taksitle ödenmesinde de bir engel yoktur. Siz taksitle ödenmesini kabul ederseniz taksitle de ödenebilir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR