BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
İŞÇİ

Kıdem tazminatı 2016 son haber Bakan Soylu'dan geldi

Kıdem tazminatında son durum ne yeni düzenleme yapılacak mı sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu son dakika açıklama yaparak yanıt verdi. Süleyman Soylu, kıdem tazminatının devlet güvencesinde olduğunu söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kıdem tazminatının, yakında gündeme geleceğini,"Devlet elini taşın altına sokarsa kıdem tazminatı meselesi daha kolay çözülür" dedi.

Habertürk sorularını değerlendiren Süleyman Soylu kıdem tazminatıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Milyonlarca çalışanın merak ettiği kıdem tazminatının yakında gündeme geleceğini söyledi.

Kıdem tazminatı ne zaman gündeme gelecek sorusunu yanıtlayan Soylu,"Önümüzdeki günlerde. Türkiye'ye kıdem tazminatı lazım. Çalışanların yüzde 86'sı kıdem tazminatı alamıyor. Mahkemeye başvuranların oranı yüzde 30'un altında. Davalar dört yıl sürüyor. Bu konuda işverenler üzerinde iyi araştırmalar yaptık. Yüzde 70'in üzerindeki kısmı değiştirilmesini istiyor. Devlet elini taşın altına sokarsa kıdem tazminatı meselesi daha kolay çözülür. Çalışma bakanlığı olarak önerimiz bu yönde" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR