BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.434,92
İŞÇİ

KESK'ten Meclis önünde bütçe eylemi

KESK üyesi bir grup, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni Meclis önünde protesto etti

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni Meclis önünde protesto etti.

TBMM önünde toplanan bir grup KESK üyesi, ''Satış sözleşmesini kabul etmiyoruz, bütçeden hakkımızı istiyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına KESK Dönem Yürütmesi Başkanı İbrahim Kara, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nin emekçilerin üzerine yıkıldığını, emekçilerin ve halkın değil, savaşın ve rantın, sermayenin, muhafazakarlığın bütçesi olduğunu söyledi.

Taleplerinin kayıpların telafisi, kamu emekçisine 300 lira zam yapılması olduğunu ifade eden Kara, herkese iş ve ücret güvencesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, maaşların vergi artışından etkilenmemesi, kadınlara pozitif ayrımcılık olduğunu söyledi.

Savaşın, rantın, dinselleştirme projelerinin maliyetlerini ödemeyi reddettiklerini kaydeden Kara, hükümetin emekçilerin haklı taleplerine olumlu destek vermemesi durumunda, 19 Aralık'ta hükümeti uyarmak için grev yapacaklarını dile getirdi.

Açıklamanın ardından gruptakiler mavi beyaz renkteki balonlara taleplerini yazarak havaya bıraktı.

İSTANBUL

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni, Kadıköy'de ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi önünde yapılan basın açıklamalarıyla protesto etti.

Kadıköy Belediyesi önünde toplanan sendika üyeleri, "İnsanca yaşamak istiyoruz" ve "Parasız eğitim, parasız sağlık" sloganları attı.

Grup adına açıklama yapan Büro Emekçileri Sendikası İstanbul 3 No'lu Şube Başkanı Salih Aksoy, bugünden itibaren TBMM Genel Kurulu'nda görüşülmeye başlanacak 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde tüm yükün emekçilerin omuzlarına yıkıldığını savundu.

Aksoy, kayıplarının telafisi için her kamu emekçisinin maaşına en az 300 lira zam yapılmasını, herkese iş ve ücret güvencesi sağlanmasını, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını, maaşlarının vergi artışından etkilenmemesini, kadın emekçilere pozitif ayrımcılık uygulanmasını talep ettiklerini belirtti.

Taleplerinin yaşama geçmesi için bugün ülke genelinde sokağa çıktıklarını söyleyen Aksoy, olumlu yanıt almamaları durumunda, 19 Aralık'ta grev yapacaklarını kaydetti.

Öte yandan İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi bahçesinde toplanan KESK üyesi bir grup da 2014 Merkezi Yönetim Bütçesi'ni protesto etti. Grup adına basın açıklamasını, SES Aksaray Şube Başkanı Ersoy Adıgüzel okudu.

Açıklamaların ardından gruplar dağıldı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR