BIST 9.121
DOLAR 32,36
EURO 34,94
ALTIN 2.325,18
GÜNCEL

Kartal'da çöken bina ile ilgili 3 kişi gözaltına alındı!

İstanbul Kartal'da çöken binayla ilgili 3 kişi taksirle adam öldürme suçlamasıyla göz altına alındı.

İstanbul'un Kartal ilçesinde 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin de yaralandığı binayla ilgili flaş bir gelişme yaşandı. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaklaşık 1 haftadır devam eden soruşturması kapsamında binanın projesini oluşturan Suzan Çayır; inşaatın teknik uygulama sorumlusu Uğur Mısırlıoğlu ve yapı ruhsat sürveyanı Arzu Keleş Boran gözaltına alındı.

“Taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olmak” suçundan gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

Savcılık bina yapımında deniz kumu kullanılıp kullanılmadığını ve bodrum katta bulunan eski marangoz atölyesinde kolonların kesilmesi iddiasını da araştırıyor. 

Ne Olmuştu? Kartal Orhantepe Mahallesi Bankalar Caddesi Sema Sokakta 6 Şubat Perşembe günü 8 katlı Yeşilyurt Apartmanı bir anda çökmüştü. Yaşanan olayda 21 kişi hayatını kaybederken 14 kişi de yaralı olarak kurtarılmıştı. 

"Bu Bir Afet Değil": Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaralı vatandaşları ziyaretinin ardından bu olayın bir doğal afet olmadığını belirtmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı;

"Buna artık ben afet demeyeceğim çünkü bu bir afet değil. Bu aslında ne yazık ki yıllardır konuştuğumuz, söylediğimiz özellikle bu bina yapımlarında kullanılması gereken malzemeler konusu, binaların yapıldığı yerle ilgili atılması gereken adımlarda zemin etütleri ve bu etütlere dikkat edilmeden maalesef yapılan inşaatlarda zaman zaman yaşadığımız çok ciddi sıkıntılar var."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR