BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,62
ÖĞRETMEN

Karne günü olaylı öğretmen-veli tartışması

KARAMAN'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda, öğrenci velileri ile sınıf öğretmeni H.H.Y. arasında tartışma çıktı. Okulda öğretmen veli tartışmasına polis müdahale etti

KARAMAN'da Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda, idari soruşturma sonucu başka bir okula ataması yapılan öğretmenin geri gelmesini isteyen öğrenci velileri ile bu öğretmenle husumetli olan sınıf öğretmeni H.H.Y. arasında tartışma çıktı. Tartışma, polisin müdahalesiyle büyümeden sona erdi.

Gazi Mustafa Kemal İlkokulu'nda görev yapan sınıf öğretmenleri H.H. Y. ve H.H.Ç. arasında 2 yıl önce iddiaya göre 'hakaret' nedeniyle husumet başladı. İki öğretmen arasında hakaret olayı yargıya ve milli eğitim müdürlüğüne yansıdı. H.H.Ç., sosyal medyadan öğretmen H.H.Y.'ye hakarette bulunduğu iddiasıyla 1 yıl 8 ay hapis cezası aldı. H.H.Ç. de yerel mahkemenin karanını temyize taşıdı. İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün başlattığı idari soruşturma sonucu geçen 20 Ocak günü H.H.Ç.'nin, Maden Şehri Köyü'ndeki ilkokula ataması yapıldı. Bunun üzerine öğrenci velileri de, çocuklarını mağdur olmaması için H.H.Ç.'nin atamasının 2016-2017 eğitim öğretim yılı başına kadar durdurulması için Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü'ne başvurdu.

SOSYAL MEDYA ÜZERİNDEN SESLENDİ

Velilerin bu girişimini duyan öğretmen H.H.Y., de sosyal paylaşım sitesi facebook hesabından velileri uyarmak amacıyla 'Adam olun, akıllı olun, gaza dolduruşa gelmeyin' şeklinde bir mesaj paylaşıp, bilgilendirme için velileri okula davet etti.

Mesajı fark eden bir grup öğrenci velisi, bugün çocuklarıyla birlikte karne almaya gittiklerinde öğretmen H.H.Y. ile karşılaşıp tartıştı. Tartışmanın büyümesi üzerine okul yetkilileri tarafından polis çağrıldı. Bu sırada bazı öğrenciler ise ataması yapılan öğretmenleri H.H.Ç. için ağladı. Polisin müdahalesiyle tartışma, kavgaya dönüşmeden sona erdi. Tartışmanın ardından velilerin öğretmen H.H.Y. hakkında milli eğitim müdürlüğüne şikayeti üzerine inceleme başlatıldığı öğrenildi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR