BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.440,18
GÜNCEL

Kar yeniden geldi son hava durumu raporu

Meteorolojinin açıklamasına göre hava durumu nasıl olacak? Kar İstanbul'a gelecek mi? Hava sıcaklıkları düşüyor mu? İşte detaylar...

En batıdan en doğuya kar yağışı etkisini gösterdi. İstanbul'da kar yağması beklenirken soğuk hava etkili oldu, Ankara ise beyaza büründü.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin büyük bir bölümünün yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz kıyıları, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu kuzey ve doğusu ile Balıkesir, Çanakkale, Tokat, Bingöl, Bitlis, Muş ve Şanlıurfa çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

İSTANBUL'DA HAVA NASIL OLACAK?

İstanbul'da kardan ziyade lodos ve soğuk hava etkili oldu. Birçok yer zarar gördü. Özellikle Anadolu Yakası'nda çok sayıda iş yeri de lodos nedeniyle zarara uğradı.

ANKARA BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı etkisini gün içinde göstermeye devam edecek. Kar yağışı özellikle şehrin yüksek semtlerinde etkili olurken, trafikte yer yer olumsuzluklar yaşandı. 

İZMİR'DE KAR YAĞIŞI ETKİLİ OLDU

İzmir'de sabaha karşı kar yağışı yüksek yerlerde etkisini gösterdi. Kentin yüksek kesimlerde kara dönüşen yağış, zemini beyazla kapladı. Kar yağışı özellikle Bayraklı, Karşıyaka ve Bornova ilçelerinin yüksek kesimlerinde etkili oldu.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI YAPILDI

Marmara'nın doğusu ve Batı Karadeniz, Samsun ve Ordu'nun yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu Doğu Anadolu'nun batısı ile Tokat, Bingöl, Muş ve Bitlis çevresinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı şeklinde etkili olacağı tahmin ediliyor. Kuvvetli kar yağışlarıyla birlikte rüzgarın da kuzey yönlerden kuvvetli esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar, tipi, buzlanma ve don gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

İŞTE YURT GENELİNDE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİN RAPORU

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR