BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,20
ALTIN 2.246,27
ÖĞRETMEN

Kar yağışı o illerde de okulları tatil etti!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerden beri yaptığı kar yağışı uyarısının ardından şiddetli kar yağışı yüzünü gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. İşte detaylar...

MEMURLAR - Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günlerden beri yaptığı kar yağışı uyarısının ardından şiddetli kar yağışı yüzünü gösterdi. Yoğun kar yağışı nedeniyle bazı illerde okullar tatil edildi. Peki, okullar 10 Şubat'ta tatil mi?

Meteorolojinin günlerdir uyarısını yaptığı kar yurtta etkisini göstermeye başlayınca ilk kar tatili haberleri de gelmeye başladı. İstanbul'da ise meteoroloji, kar yağışının akşam saatlerinden sonra başlamasının beklendiğini duyurdu. AKOM, alarm durumuna geçti.

Türkiye Meteoroloji Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Yüksel Yağan,İstanbul’un doğusu, Kocaeli, Düzce, Bartın ve Zonguldak’ın iç kesimlerini kapsayan Marmara’nın doğusu ve Batı Karadeniz’de bugün, yarın, çarşamba ve perşembe günü aralıklı kar yağışı beklendiğini belirtti.

Kar yağışının Doğu Anadolu’nun iç ve kuzey kesimlerinde etkisini hafta boyunca sürdüreceğini kaydeden Yağan, soğuk dalgasından en az yurdun batı kesimlerinin etkileneceğini ifade etti.



İSTANBUL İÇİN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul'da beklenen kar yağışı için de Meteoroloji'den açıklama geldi. Kentte akşam saatlerinden sonra yağması beklenen karın, ilerleyen saatlerde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde görüleceği bildirildi. 

YARIN VE ÇARŞAMBA KUVVETLİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, şiddetli kuzeyli rüzgarlarla beraber gerçekleşecek karla karışık yağmur ve kar yağışının yarın ve çarşamba günü Anadolu Yakası'nda kuvvetli olarak devam edeceği belirtildi. Açıklamada, çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceğinin tahmin edildiği vurgulanırken, yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerinde 1-3, rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde ise 5-15 santimetre arasında olmasının öngörüldüğü aktarıldı.

AKOM ALARMA GEÇTİ

Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nünİstanbul'a ilişkin uyarıları üzerine karla mücadele çalışmaları için alarm durumuna geçti. AKOM'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi kış şartlarıyla mücadele ekipleri olumsuzluklara karşı 1.028 araç, iş makinesi ve 4 bin 815 personel ile ana arterlerde görev başında olacak. Bu gece yarısından itibaren başlatılacak kış şartlarıyla mücadele çalışmaları olumsuz hava koşulları İstanbul'u terk edinceye kadar sürecek.

"İSTANBUL'UN YÜKSEK KESİMLERİNDE 5 İLA 15 CM ARASINDA KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR"

Meteoroloji'den İstanbul için yapılan hava tahmin raporuna göre, İstanbul'da akşam saatlerinden sonra başlayacak yağışın gece saatlerinde karla karışık yağmur ve yüksek kesimlerinde kar şeklinde meydana geleceği, kuvvetli kuzeyli rüzgarlarla birlikte karla karışık yağmur ve kar yağışının Salı ve Çarşamba günleri Anadolu yakasında kuvvetli olmak üzere devam edeceği, Çarşamba günü akşam saatlerinden itibaren yağışın tekrar karla karışık yağmur ve yer yer yağmur şekline döneceği tahmin ediliyor. Yerde kar yüksekliğinin sahil kesimlerde 1 ila 3 cm olurken rakımın biraz yüksek olduğu yerlerde 5 ila 15 cm arasında olacağı beklenmektedir. Kar yağışı ve fırtına şeklinde esecek rüzgarın oluşturacağı ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 

"ANKARA'DA 10 İLA 20 CM ARASINDA KAR BEKLENİYOR"

Meteoroloji'den Ankara için yapılan hava tahmin raporuna göre, Ankara il genelinde bu gece saatlerinden sonra başlayacak kar yağışının Salı günü gün boyu devam ederek Çarşamba günü sabah saatlerine kadar etkili olacağı ve yerde 10 ila 20 cm arasında kar örtüsü oluşturacağı tahmin ediliyor. Kar yağışısebebiyle meydana gelecek ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı. 
 
EĞİTİME KAR ENGELİ

ERZURUM

Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Aziziye ve Palandöken, Aşkale ilçelerinde anaokulları ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

AĞRI

Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu,  yaptığı açıklamada, dün geceden etkisini gösteren kar yağışı ve hava şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Yoğun kar yağışından dolayı köylerden ilçe merkezine gelen taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edildiğini belirten Zadeleroğlu, ilçe merkezi ve köylerdeki eğitime devam edileceğini kaydetti.

KARS

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi.

BİNGÖL

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle, bugün ve yarın olmak üzere ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki okullar 2 gün tatil edildi.

MUŞ

Muş'ta etkili olan kar yağışı nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.   Sosyal paylaşım sitesi facebook hesabında açıklama yapan Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Muş’ta yoğun kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edildiğini açıkladı. 
10 Şubat’ta hamile ve engelli kamu personelinin de izinli sayılacağı bildirildi.

BAŞKENTTE UZUN ZAMANDIR BEKLENEN KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ GÖSTERDİ

Başkentte kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Akşam saatlerinde başlayan yağmur ilerleyen saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. İl genelinde devam eden kar yağışı özellikle yüksek kesimlerde etkili oluyor. Kar kürüme ve tuzlama ekipleri çalışmalarına yoğun şekilde devam ediyor. Bazı ara sokakların ve parkların kapla kaplandığı görüldü. 

Meteoroloji kar yağışıyla ilgili uyarılarda bulunmuştu. Kar yağışının 3 gün boyunca etkili olması bekleniyor.

SİVAS BEYAZA BÜRÜNDÜ

SİVAS'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı kısa sürede kent merkezini beyaza bürüdü. Yağışı fırsat bilenler ise parklarda kartopu oynayarak fotoğraf çektirdi.

Gece saatlerinde aniden bastıran kar yağışı cadde ve sokakları beyaza bürüdü. Sokaklara çıkarak kar yağışı altında yürüyen vatandaşlar, bol bol fotoğraf çektirdi. Kartopu oynayarak kardan adamlar yapan vatandaşlar doyasıya eğlendi. Yağış, ulaşımda aksaklıklar yaşanmasına neden olurken yayalar ise yürümekte güçlük çekti. Hava sıcaklığının 0 derece olarak ölçüldüğü Sivas'ta, kar yağışının önümüzdeki günlerde de etkisini sürdürmesi bekleniyor.

 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR