BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.245,60
ÖĞRETMEN

Kar yağışı dört ilde okulları tatil ettirdi!

Erzurum, Ağrı, Kars ve Bingöl'de etkisini arttıran kar yağışı okulları tatil ettirdi. Valilik okulların tatil edildiğini açıkladı.

MEMURLAR- Erzurum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Meteoroloji dün başlayan kar yağışının bu dün devam edeceği kaydedildi. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Bunun üzerine merkez ilçeler olan Yakutiye, Palandöken, Aziziye’de okul öncesi, ilköğretim okulları, liseler bir gün süreyle tatil edildi. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de 9 Şubat günü izinli sayılacak. Okullarda eğitim- öğretime 10 Şubat Salı günü başlanacak.

Türkiye'yi etkisi altına alması beklenen yoğun kar yağışı başladı. Ankara ve Sivas beyaza büründü, Erzurum Valiliği, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez Yakutiye, Palandöken ve Aziziye ilçelerinde anaokulu ile ilk, orta ve liselerde eğitime bir gün süreyle ara verildiğini açıkladı.

AĞRI'NIN ELEŞKİRT İLÇESİNDE OKULLAR TATİL

AĞRI'da hava durumu kötü, kar yağışı bastırdı. Yağışlar daha da artacak özellikle hafta ortasında kar yağışı etkisini iyice arttıracak. Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle taşımalı sisteminin uygulandığı okullarda eğitime 1 gün ara verildi.

Eleşkirt Kaymakamı Murat Zadeleroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün geceden etkisini gösteren kar yağışı ve hava şartlarının ulaşımı olumsuz etkilediğini bildirdi.

Yoğun kar yağışından dolayı köylerden ilçe merkezine gelen taşımalı eğitim 1 gün süre ile tatil edildiğini belirten Zadeleroğlu, ilçe merkezi ve köylerdeki eğitime devam edileceğini kaydetti.

ULAŞIM GÜÇLÜKLE SAĞLANIYOR

Etkili olan kar yağışı nedeniyle Eleşkirt Belediye'si ilçe merkezinde kar küreme çalışmalarını sürdürüyor.

Taşlıçay ilçesinde etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 10 köy yolu ulaşıma kapanırken, Ağrı-İran karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor

KARS'TA EĞİTİME KAR MOLASI

Kars'ta sabah erken saatlerde başlayan kar yağışı kısa sürede etrafı beyaza bürüdü. Kentte okullar bir gün tatil edildi.

Sabah erken saatlerde etkili olan kar yağışı etrafı beyaza bürürken, Kars Merkez ve Merkeze Bağlı Köyler ile Arpaçay ilçesinde okullar tatil edildi. Engelli ve hamile kamu personeline de bir gün idari tatil verildi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME 2 GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde de dün akşam başlayan kar yağışı nedeniyle, bugün ve yarın olmak üzere ilçe merkezi ile bağlı köylerdeki okullar 2 gün tatil edildi.

Dün akşam Karlıova İlçe merkezinde başlayan kar yağışı, bugün başlaması gereken eğitimi engelledi. Kar kalınlığının bir metreyi geçtiği Karlıova'da, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, merkez ve bağlı köylerde okulların 2 gün tatil edildiğini duyurdu. İlçede kar yağışı hala devam ederken, özel idare ve belediye ekipleri, kar temizleme araçları ile yoğun bir şekilde kar temizleme çalışmalarına devam ediyor.

BALKANLARDAN YENİ SOĞUK HAVA GELİYOR

Peki Türkiye, orta Akdeniz üzerinden gelecek alçak basınç merkezi ve yağışlı hava ile Balkanlar üzerinden gelecek soğuk havanın etkisi altına girecek. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Türkiye, bugün orta Akdeniz üzerinden gelecek olan alçak basınç merkezi ve yağışlı havanın, yarın bu yağışlı sisteme ilave olarak Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisi altına girecek. Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının önümüzdeki hafta boyunca hissedilir derecede azalarak, mevsim normalleri civarına, Marmara ve Ege bölgeleri ile Batı Akdeniz’de normallerinin altına kadar düşeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞLAR TÜM YURTTA ETKİLİ OLACAK MI?

Bugünden itibaren yarın, salı ve çarşamba günleri ülke genelinin tamamına yakınının yağışlı geçeceği, perşembe günü kuzey ve doğu bölgelerde etkili olduktan sonra, yağışların etkisini azaltacağı ancak soğuk havanın etkili olmaya devam edeceği bekleniyor. Yağışlar, karla karışık yağmur ve kar, Doğu Karadeniz kıyıları ve Akdeniz kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur ve sağanak şeklinde olacak. Rüzgarın yarın Akdeniz ile Doğu bölgelerimizde günbatısı ve lodosdan, Marmara ve Kuzey Ege’de yıldız ve poyrazdan kuvvetlenerek fırtına şeklinde eseceği, salı günü şiddetini artıracağı tahmin ediliyor.
İstanbul’da yarın yağmur şeklinde başlayacak yağış, akşam karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde kar, gece ise il genelinde kara dönüşecek. Kuzey yönlerden esecek kuvvetli fırtınayla birlikte salı ve çarşamba günleri kuvvetli kar yağışları meydana gelecek. Yağış, perşembeden itibaren etkisini azaltarak karla karışık yağmur şekline dönecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR