BIST 9.125
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,57
GÜNCEL

Kapatılan FETÖ okulları için MEB'den yeni adım

Darbe girişiminden sonra devam eden operasyonlarda FETÖ'ye ait okullar kapatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bu konuda harekete geçerek kapatılan bin 700 okulu devlet okulu olarak hizmet vermesi için şimdiden çalışmaya başladı.

Kapatılan, FETÖ ile bağlantılı bin 700 özel okulun eğitime kazandırılması için Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) harekete geçti.

Habertürk'te yer alan habere göre, binlerce dersliği bünyesinde barındıran okulların mülkiyeti Milli Emlak Genel Müdürlüğü ve Hazine'ye devredilmişti. El konulan binaların ne olacağına ilişkin soru işaretleri ortaya çıkarken, MEB'in Maliye Bakanlığı'ndan bu okulları istediği, iki bakanlığın bu konuda birlikte çalışma yürüttüğü belirtildi.

FETÖ'nün en bilinen okullarından olan İzmir'deki Yamanlar Koleji'ne de el konulmuş, atanan kayyum heyeti ortaokul ve ilkokul bölümlerinin adını 15 Temmuz Şehitleri Ortaokulu-İlkokulu olarak değiştirmişti.

OKUL TÜRÜNE GÖRE DÖNÜŞTÜRÜLECEK

Söz konusu binaların milli servet olduğunu kaydeden bakanlık yetkilileri, kapatılan okulların devlete devrinin hafta başında tamamlandığını söyledi. Bu okulların hepsinin kendilerine devredilecekmiş gibi bir çalışma yürüttüklerini ifade eden MEB yetkilileri, hangi okulun hangi okul türüne dönüştürüleceğine ilişkin çalışmaları il milli eğitim müdürlükleri aracılığıyla tamamladıklarını açıkladı. Söz konusu okullar; imam hatip, sosyal bilimler, fen bilimleri, mesleki ve teknik Anadolu lisesine dönüştürülecek.

ÖĞRETMEN İHTİYACI BELİRLENİYOR

Çalışmayı şimdiden yapmalarının büyük önem taşıdığını dile getiren yetkililer, bu okullara ne kadar öğretmen ihtiyacı olacağını belirlemeye başladıklarını kaydetti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 81 ildeki birimleriyle kapatılanlara ek olarak FETÖ ile bağlantılı başka özel okulların daha olup olmadığının belirlenmesi için de çalışma yürüttüğü öğrenildi. Yeni bir kapatma dalgasının da gelebileceği vurgulanıyor. Bu özel okullar da önce Hazine'ye, ardından MEB'e devredilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR