BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,77
ALTIN 2.508,61
GÜNCEL

Kapatılan askeri liselerde okuyan öğrenciler dikkat!

30 Temmuz 2016'da çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kararlaştırılan "Askeri okulların kapatılması" kararı, harp akademisi ve astsubay okullarında okuyan öğrencileri nasıl etkileyecek?

Darbe girişiminin ardından Olağanüstü Hal (OHAL) kararı alınması ve darbe girişimini çıkaranlara yönelik operasyonların sürdürülmesinin sonuçlarından birisi de askeri okulların kapatılması oldu. Peki kapatılan askeri okullarda okuyan öğrencilerin durumu ne olacak? Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin konuyla ilgili açıklama yaptı.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, KHK ile kapatılan askeri liselerdeki öğrencilerin nakil süreçlerine ilişkin, "SBS veya TEOG... O dönem tabi olduğu sisteme göre, aldıkları puanlar üzerinden kendilerine tercih hakkı vereceğiz. Geçen yıl 9. sınıfta okuyup bu yıl 10. sınıfa geçen öğrencilerimiz, fen ve sosyal bilimler liseleri dışındaki bütün ortaöğretim kurumlarını tercih edebilecekler. 10. sınıfta müfredat farklılaşıyor. Dolayısıyla 10. sınıftan 11'e, 11'den 12'ye geçen öğrenciler, sadece puanlarına uygun Anadolu liselerine kayıt olabilecek" dedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR