BIST 9.525
DOLAR 32,57
EURO 34,72
ALTIN 2.493,45
MEMUR

Kamuya ne kadar memur alınacak?

Kamuya ne kadar devlet memuru alınacak sorusunun yanıtı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, kamuya ne kadar devlet memuru alınacak, ne kadar memur açığı oluştu sorusuna yanıt verdi.

Süleyman Soylu AHaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı. Bakan Soylu'nun açıklamalarından önemli başlıklar şöyle oldu:

KAMUDA NE KADAR MEMUR AÇIĞI VAR?

Şu ana kadar 76 bin açığa alma var. Büyük bölümü TSK bünyesinden.. 5000 bin civarında da kamudan çıkarma var. 51 bin 52 bin civarında devlet memuru alabileceğimiz öngörmüştük. Bu yıl eğitim öğretime başlayacak yeni öğretmenlerimiz var. Bunun dışında 15 bin sözleşmeli öğretmen alımı da yapılacak. Şu anda bu sürecin nereye gideceği konusunda çalışmalar tamamlanacak son kararı o zaman açıklayacağız.

2010 KPSS'DE MAĞDURİYET NASIL GİDERİLECEK?

Bu konuda ÖSYM, biz ve Maliye Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. Bu sınava şaibe kazandıranlar ortaya çıkacak. Devlet adil bir sonuç ortaya koyacaktır. 140 bin kişi önemli bir sayıdır.

DARBE RİSKİ GEÇTİ Mİ?

Türkiye'de bir daha böyle bir tehdit olmaz demek doğru olmaz diye düşünüyorum. Cinnet hali içerisinde olanlar, Türkiye'yi uluslararası alanda ihaleye çıkaranların her türlü eylem içinde bulunabileceklerini düşünüyorum. Yıllarca TSK gibi onurlu ocaklarımızı kullanıp yapması gerekeni değil yapmaması gerekeni yapan yıllarca haince sinsice bekleyen bir hain grup.

Elbette tedbirlerimizi alacağız almaya devam edeceğiz. 15 Temmuz bize milletin kendi hürriyetine nasıl sahip çıkabileceğini, canını ortaya koyabilen bir millet var. Bu millet onları küçümseyen onun oyuyla benim oyum bir mi diyenlere gereken cevabı verdi. Bunu dünyada gördü.. Bütün ülkeler gördü.

15 Temmuz ve sonrası yaşananlar Türkiye üzerinde plan kurmaya çalışanlara yönelik çok önemli bir korku dalgası oluşturmuştur.

DEMOKRASİ ŞEHİTLERİ YAKINLARINA VE GAZİLERİNE MAAŞ

O konuda bir çalışmamız var. 240 şehidimiz var. 2200 civarında da yaralımız var. Bu yaralılarımızın bir kısmı (Bunu söylerken edeb ediyorum. Yaptıklarının maddi bir karşılığı yok çünkü ölçülemez) ile ilgili mevcut kanunlarımız işliyor. 3000 ila 3200 lira arasında maaş alacaklar. Şehit aileleri 3200 ile 5226 lira arasında maaş alacaklar.

Malul olanlar 320 bin liraya kadar tazminat alacaklar. Şehit alanlar 240 bin lira tazminat alacaklar. Huzurunuzda SGK'ya Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bütün çalışmaları zamanında yaptılar. Sivil şehitlerimiz de belirlendi. Onlarla ilgili çalışmalarda tamamlanacak.

En düşük şehit maaşı 3200 lira en yükseği 5226 lira. Meselenin şeref ve onur bölümü onlarla birlikte ömür boyu gidecektir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR