BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.435,55
MEMUR

Kamudaki paralelci memurlar için 3 aşamalı plan

'Paralel yapı yanlısı memurlar için tasfiye planı için 3 aşamalı operasyon yürütülüyor' iddiası... İşte o memurlar için aşama aşama tespit, operasyon ve tasfiye planı...

Devletin zirvesi bundan sonra atılacak adımlara odaklanmaya başladı. Paralel Yapı üyelerinin ülkeyi kaosa sürükleyecek eylemler yapması önlenecek.

Bunun için de üç aşamalı bir temizlik planı devreye sokulacak. Plan şöyle işleyecek: Darbe girişimi sonrası TSK içindeki FETÖ'cüler deşifre oldu ve tutuklamalar başladı. Bu aşamada TSK'nın içi büyük oranda temizlenirken, uzun süredir üzerinde durulan ve darbeye destek veren yargının da temizlenmesi sağlandı. Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, HSYK üyeleri ile hakim ve savcılar ile ilgili kararlar hızla alındı.

İKİNCİ AŞAMA: AYIKLA

İkinci aşamada, TSK içinde şu anda görünenin dışında, perde arkasında darbeye destek veren isimler var mı, kimler nasıl pozisyon aldı bunun değerlendirmesi yapılıyor. Araştırmalardan sonra ortaya çıkan tabloya göre ikinci tur operasyonların yapılması düşünülüyor. Bu aşamada özellikle askeri yargıda çok sayıda ismin gözaltına alınması bekleniyor. Askeri hakim ve savcıların büyük bölümünün FETÖ üyesi olduğu tespiti yapıldı. İkinci aşamada büyük oranda temizlenmiş olsa da Emniyet içinde kalan, istihbarat birimlerine sızın teröristler için işlem yapılacak. Kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklar, taşra teşkilatlarında üst düzeyde bulunan FETÖ üyeleri tasfiye edilecek. 2 bin 745 hakim ve savcı hızla açığa alınıp yasal işlemler başladı ancak bunların dışında halen 2 binin üzerinde FETÖ yanlısı hakim ve savcı bulunuyor. Bunlar ile ilgili nasıl bir işlem yapılacağı ikinci aşamada değerlendirilecek. İlk grupta yer alanların örgütün önde gelen ve operasyonel isimleri olduğu belirtiliyor. Bunlar ile ilgili süreçten sonra diğer 2 bin kişilik grup ile ilgili değerlendirme yapılacak.

ÜÇÜNCÜ AŞAMA: TASFİYE

Bakanlıklar, kamu kurum ve kuruluşları ile taşra teşkilatları, belediyeler, üniversiteler başta olmak üzere devlette görev alan tüm FETÖ üyelerinin temizlenmesi için bir yasa çıkartılması planlanıyor. Bu yasa çerçevesinde emekliye sevk başta olmak üzere çeşitli yöntemler ile devletten uzaklaştırılması hedefleniyor. Devletin önümüzdeki dönem en önemli önceliği FETÖ üyelerini tasfiye operasyonu olacak. Bu operasyonların üç ayda bitirilmesi ve temizliğin sonlandırılması hedefleniyor.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR