BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,97
ALTIN 2.426,31
MEMUR

Kamuda sekreter ve şoför maaşı ne kadar?

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan sekreter ve şoförlerin 2016 yılı maaşı ne kadar? İşte ayrıntılar...

Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan devlet memurları arasında Şoför ve Sekreter unvanlı personel de yer alıyor. Peki sekreter ve şoförler 2016 yılında ne kadar maaş alıyor? İşte cevabı...

Bu unvanda çalışan Devlet memurları aylık ücretlerinin düşük olmasından yakınırken, kadro derecelerinin en yüksek 5. Derecede olmasından da şikayetçiler.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kapsamında görev yapan bazı unvanlardaki personel dışında, kamu çalışanları arasında en düşük olan grupta, Sekreter ve Şoför unvanlı Devlet memurları da yer alıyor.

Öte yandan, çeşitli eğitim düzeylerindeki (lise, önlisans, lisans) Devlet memurlarının görev alabildiği söz konusu unvanlara ilişkin kadroların en yüksek 5. Derecede ihdas ediliyor olması ise, bu unvanlardaki memurların kazanılmış hak aylığı bakımından 1 inci dereceye ulaşsalar bile 5. derece kadroya göre tazminat almalarına neden oluyor.

ŞOFÖR VE SEKRETERLERİN MAAŞI

Ayrıca, yılın ikinci altı aylık döneminde (ilgili personelin derece/kademe ve kıdem yılına göre değişen aylarda) bu personelin ücretinden kesilen gelir vergisi oranının yüzde 15’den yüzde 20’ye yükseliyor olması, zaten düşük olan aylık net gelirin daha da azalması sonucunu doğurmaktadır.

Bu çerçevede, Devlet memuru olarak Şoför ve Sekreter unvanlı kadrolarda lisans mezunu olarak görev yapanların 2016 yılının ikinci altı aylık döneminde aldıkları/alacakları aylık net maaş bilgilerine, her derece/kademe ve hizmet yılı ile gelir vergisi oranındaki değişme dikkate alınarak aşağıdaki tabloda yer verilmiştir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR