BIST 8.734
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.235,03
GÜNCEL

Kamuda ikinci FETÖ temizliği!

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında kamuda yürütülen temizlik operasyonu ikinci adımı şube müdürü ve üstü kadrolara yöneldi.

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin ardından kamudan 66 bin personel görevden alınırken, Emniyet, İçişleri'nden gelen bilgiler de dikkate alınarak kendilerini gizleyen isimlerin ortaya çıkarılması için yönetici personel yeniden taranıyor.

Sabah'ta yer alan habere göre, kamu çalışanlarına yönelik kapsamlı bir sosyal medya taraması yapılırken, Bank Asya ve örgütün diğer şirketlerindeki işlemler, bağlantılar da tek tek inceleniyor. Para faaliyeti içinde olanlar ve örgütün finans kaynaklarına katkı sağlayanlar, bu örgüt tarafından inisiyatifle kritik görevlere getirilenler de açığa alınıyor.

RİSKLİ İSİMLİ STESİ

İstihbarat ve Emniyet'in yaptığı araştırma sonuçlarına göre çıkarılan riskli isimler listesi dikkate alınırken, taramalarda, FETÖ'cü sivil toplum örgütlerince yapılan toplantılara katılanlar, örgüte himmet adı altında para aktarılmasına katkı sağlayanlar tek tek belirleniyor. 17-25 Aralık süreciyle birlikte yargı, Emniyet ve Maliye'ye özel olarak sızma girişiminde bulunanlar da görevden uzaklaştırılıyor. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarından alınan personel sayısı 66 bini geçti.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR