BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,76
ALTIN 2.440,32
İŞÇİ

Kamu işçilerine kadro mu geliyor?

Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan, 4857 sayılı İş Kanununa göre kamu kurumlarında işçi olarak çalışanların kadro geçmesi için Çalışma Bakanı Faruk Çelik'e soru önergesi sundu.

Burdur milletvekili Ramazan Kerim Özkan, kamu kurumlarında 4857 sayılı İş Kanununa göre işçi statüsünde çalışmakta olduğu halde, memurlar ile birlikte büro görevlerinde çalıştırılan personel için de kadro talebinde bulunuldu.

Özkan, tarafından dile getirilen kadro talebinin, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik tarafından cevaplanması istendi.

Memurun taban aylığına yapılacak zam netleşti! TIKLAYIN

İŞTE ÇELİK'E SUNULAN ÖNERGE METNİ

"Kamu kurumlarında 4857 sayılı iş kanununa göre çalışan üniversite mezunu işçiler, yıllardır çalıştıkları kurumlarda diplomalarının gerektirdiği işleri yaparken, mezuniyetlerinin dışında farklı işlerde de çalıştırılmaktadır. Kurumlarında yan yana çalıştıkları memur arkadaşlarıyla aynı üniversiteden, aynı bölümden mezun olup, aynı işi yapmalarına rağmen statüleri farklıdır ve eşit işe eşit haklarından yararlanamamaktadırlar. İşçi statüsünde olduklarından kurumları istediği yerde ve pozisyonda çalıştırmakla birlikte, memur arkadaşları gibi unvan kullanamamakta ve şef, müdür yardımcısı ve müdür gibi makamlara yükselememekte, tayin, nakil, geçici görev gibi özlük haklarından yararlanamamakta, meslekleriyle ilgili toplantılar, seminer ve eğitimlere katılamamaktadırlar.

Anılan nedenlerle;

1) Üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, memur kadrosuna geçirilmeleri konusunda ne gibi çalışmalar yapılmaktadır? Ne zaman memur kadrosuna geçeceklerdir?

2) Üniversite mezunu olup, işçi olarak çalışan kişilerin, tayin, nakil, geçici görev, görevde yükselme ve unvan kullanabilme haklarının olmaması ile ilgili sorunlarının çözümü için Bakanlığınızca ne tür çalışmalar yapılmaktadır?

3) Anayasa'nın eşitlik ilkesine de aykırı ve çalışma barışını bozacak şekilde yapılan uygulamalarla ilgili dengesizliğini gidermek için çalışma yapılması planlanmakta mıdır?

4) Resmi Gazete' de yayınlanan 18.06.2011 tarih 27968 sayılı KHK (2011/1852) ile ÇAYKUR' da çalışan kadrolu işçilerin memur statüsüne geçirilmesine dair Kararname, Üniversiteli işçilerin Memur statüsüne geçirilmesi için neden uygulanmamaktadır? Bu durum Anayasa'nın aynı işyerinde çalışanlar arasında eşitlik sağlanması hususundaki amir hükmüyle çelişkili değil midir ?"

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR