BIST 9.525
DOLAR 32,50
EURO 34,78
ALTIN 2.492,39
MEMUR

Kamu çalışanına ek gösterge piyangosu!

Rotasyon tartışmalarıyla gündeme gelen personel reformuna yönelik çalışmalarda ‘yardımcı hizmetlilere’ piyango çıktı.

Kamuoyunda ‘rotasyon’ tartışmaları ile gündeme gelen 657 sayılı devlet memurları kanununda değişiklik yapan yasa tasarı taslağı çalışmalarından, kamuda çalışan yaklaşık 170 bin personele ‘ek gösterge’ piyangosu çıktı.

100 LİRAYA YAKIN ARTIŞ YAPILACAK

Star Gazetesi'nin haberine göre, yapılan çalışmaya göre, kamu kurumlarında odacı aşçı, hizmetli ve şoför gibi yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele ek gösterge verilecek. Maaşlarda yapılacak iyileşmenin tutarı, ekonomi bakanlıkları ile yapılacak çalışmanın ardından netleşecek. Ancak ilk hesaplamalara göre yardımcı hizmetler sınıfındaki personelin maaşında 100 liraya kadar bir artış yapılması söz konusu olacak. Konuyla ilgili olarak Çalışma Bakanlığı, diğer ekonomi bakanlıkları ile birlikte bir çalışma yapacak. Bakanlıklar, konunun teknik ayrıntılarını ve maliyetini ele alacaklar. Düzenlemenin hayata geçmesi ile kamudaki hizmetli sınıfındaki personele ek gösterge verilmesi söz konusu olacak.

TASARI GEÇİKİRSE TORBAYA GİRECEK

Düzenleme, 657 sayılı devlet memurları yasasında yapılacak değişikliğe konulacak. Ancak tasarı gecikirse, üzerinde uzlaşmaya varılan konularla ilgili olarak bir torba yasa tasarısı hazırlanacak. Söz konusu yasa tasarısında, çalışma hayatıyla ilgili diğer düzenlemeler de yer alacak.

Yorumlar 22 Yorum
ÇOK OKUNANLAR