BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 35,01
ALTIN 2.323,60
GÜNCEL

JGK 3400 Muvazzaf-Sözleşmeli Astsubay alacak

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla 3400 muvazzaf-sözleşmeli astsubay alacağını duyurdu. Başvuracak adayların KPSS-3 puan türünden en az 60 almaları gerekmektedir. İşte detaylar...

Jandarma Genel Komutanlığı sitesinden duyurulan ilanda, "Jandarma Genel Komutanlığı‟nın astsubay ihtiyacını karşılamak amacıyla, (3.360)‟ı sözleşmeli (40)‟ı muvazzaf astsubay olmak üzere toplam (3.400) astsubay temini yapılacaktır" denildi.

BAŞVURU İÇİN ARANAN ŞARTLAR: Başvuracak adayların; Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, sözleşmeli ve muvazzaf astsubay branşları için belirlenen lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmak veya kesin kayıt tarihine (17 Eylül 2018) kadar mezun olabilecek durumda olmak, lisans veya ön lisans bölümlerinden mezun olmuş veya 17 Eylül 2018 tarihine kadar mezun olabilecek durumda olanlar için yirmi yedi yaşını (01 Ocak 1991 ve sonrası doğumlular), lisansüstü öğrenimini tamamlamış ve 17 Eylül 2018 tarihine kadar tamamlayacak olanlar için otuz iki yaşını (01 Ocak 1986 ve sonrası doğumlular) bitirmemiş olmak, 2016 veya 2017  yıllarında lisans için KPSS P3, ön lisans için KPSS P93 puan türünden en az 60 puan almak, Yapılacak fiziki kontrolde vücut yapısı düzgün, her bakımdan sağlam ve fiziki görünüşü kusursuz olmak (göğüs kafesi ve omurgasında şekil bozukluğu bulunmamak, düz taban olmamak, vücudunun daimi açık yerlerinde, kol, ön kol ve el bölgesinde, baş-boyun bölgesinde, diz altında dövme bulunmamak, vücudunun herhangi bir yerinde kendine zarar verme işareti olan jilet, sigara yanığı izleri bulunmamak, diğer bulgular için ise TSK Sağlık Yeteneği Yönetmeliğine göre uygun bulunmak şartlarını taşımak gerekmektedir.

BAŞVURU İŞLEMİNİN YAPILMASI: Ön başvurular sadece www.jandarma.gov.tr ve www.jsga.edu.tr internet adresinden ulaşılabilecek Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanlığı Personel Temin Sistemi üzerinden e-Devlet kapısı vasıtasıyla yapılacaktır. Ön başvurular; 02 Nisan 2018 günü başlayıp, 23 Nisan 2018 günü saat 23.59‟da sona erecektir.

SINAVLARA ÇAĞRILAN ADAYLARIN GELİRKEN GETİRECEĞİ BELGELER: Sınava çağrılan adayların; T.C. Kimlik numarası bulunan nüfus cüzdanı ve fotokopisi, sınav başvuru dilekçesi, önlisans veya lisans diplomasının veya geçici bitirme belgesinin aslı ve fotokopisi, son bir yıl içerisinde çekilmiş 4 adet biyometrik fotoğraf, KPSS sonuç belgesinin bilgisayar çıktısı, başvuru sırasında herhangi bir siyasi partiye üye olmadığına dair imzalı beyanı belgelerini getirmeleri gerekmektedir.

DETAYLI BİLGİ İÇİN TIKLAYIN...

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR