BIST 9.080
DOLAR 32,36
EURO 34,96
ALTIN 2.325,19
İŞÇİ

İzmir'de 9 işçi kimyasal kazanın içine düştü

İZMİR Torbalı ilçesinde bir deri fabrikasında çalışan 9 işçi, kimyasal kazanın içerisine düşerek ağır yaralandı.

Kaza sabah saatlerinde meydana geldi. Bir deri fabrikasında vardiyalı olarak çalışan işçilerden altısı, henüz belirlenemeyen bir nedenle kimyasal kazanın içine düştü.

İzmir'in Torbalı ilçesindeki deri işleme fabrikasındaki geri dönüşüm tesisinde boru patlaması sonucu üzerilerine kimyasal madde dökülen 2 işçi ile soluyan 7 işçi hastaneye kaldırıldı.

Alınan bilgiye göre, Çaybaşı mevkisindeki fabrikasının geri dönüşüm tesisleri bölümünde patlayan borudan geçen kimyasal madde işçiler Halil Baş ve İsmail Çınar'ın üzerine döküldü. Baş ve Çınar yaralanırken, aynı bölümde çalışanlar ile yardım için geri dönüşüm tesisine giren işçiler Nihal Adıgüzel, Durmuş Gökçen, Ergün Turun, Semih Akar, Mehmet Kaya Şenel, Aziz Baş, İbrahim Gözen de kimyasal maddeyi solumalarından dolayı rahatsızlandı.

Yardım çağrısı üzerine fabrikaya giden itfaiye ekipleri, işçileri bulundukları yerden çıkardı. İşçiler 112 Acil Servis ekiplerince İzmir ve Torbalı'daki hastanelere kaldırıldı. İşçilerden 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu, diğerlerinin ise tedavilerinin sürdüğü bildirildi.

Bu arada işçilerden Durmuş Gökçen'in, bulunduğu ambulansın maddi hasarlı kazaya karışması üzerine başka ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesine götürüldüğü öğrenildi.

Olayın ardından jandarma ekipleri fabrikada inceleme başlattı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR