BIST 9.548
DOLAR 32,51
EURO 34,56
ALTIN 2.492,89
MEMUR

İtfaiye personelinin maaşları artacak!

İtfaiye Çavuşu ve İtfaiye Eri kadrolarında görev yapanların atanabileceği kadro derecelerinin üst sınırının yükseltilmesi, İtfaiye Eri unvanlı memurlardan bazılarının aylık net ücretinde artışa neden olacak.

22 Mayıs 2016 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan ve “Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik”te değişiklik yapan Yönetmelik; Belediye ve Belediye Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Memur Kadro Kütüğünde de değişiklikler yaptı.

Memur kadro kütüğünde yapılan değişiklikler arasında; İtfaiye Çavuşu kadrosu için geçerli olan en üst derecenin 3’ten 1’e, İtfaiye Eri kadrosu için geçerli olan en üst derecenin de 5’ten 3’e yükseltilmesi de yer aldı. 2015 yılında yapılan değişiklikle (2 Nisan 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanmıştı), Zabıta Komiseri kadrosu için geçerli olan en üst derece 3’ten 1’e, Zabıta Memuru kadrosu için geçerli olan en üst derece ise 5’ten 3’e yükseltilmişti. Benzer düzenleme, itfaiye personeli için de yapılmış oldu.

Memurunyeri.com'da yer alan habere göre kazanılmış hak aylığı bakımından, eğitim durumları itibariyle daha üst derecelere de yükselebilen İtfaiye Çavuşu unvanlı memurlar en çok 3 üncü derece kadroda; itfaiye eri unvanlı memurlar ise en çok 5 inci derece kadroda görev alabilmekteydi. Bu durum, kazanılmış hak aylık seviyeleri ilk 4 derecede olan itfaiye eri unvanlı memurların özel hizmet tazminatının 5 inci derece kadroda olanlarla aynı olması sonucunu doğuruyordu.

KADRO DERECESİ YÜKSELİNCE MAAŞ ARTAR

İtfaiye Çavuşu kadro derecesinin üst sınırının 3’ten 1’e yükseltilmesi, bu derecelerdeki kadrolarda görev alacak olanların özel hizmet tazminatı oranında ve dolayısıyla aylık maaşlarında herhangi bir değişikliğe neden olmayacak. Öte yandan, İtfaiye Eri kadro derecesinin üst sınırının 5’ten 3’e yükseltilmesi ise, 4 ve 3 üncü dereceli İtfaiye Eri kadrolarına atanacak olanların özel hizmet tazminatı oranlarında artış yaratacak.

İtfaiye eri kadrolarının en üst derecesinin yükselmesinin, yükseltilen derecelerdeki kadrolarda görev alacak personelin aylık net ücretinde ne kadarlık artışa neden olacağı konusunda hazırladığımız tabloya aşağıda yer verilmiştir. Tablodaki bilgiler, lisans mezunu personele ve 2016 yılının ilk altı ayında geçerli olan katsayılara göredir.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR