BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
GÜNCEL

İstismara uğrayan çocuklardan kurtarın bizi çığlığı

İZMİT’te, istismara uğrayan çocukların barındığı bir Rehabilitasyon Merkezi’nde pencerelere çıkan çocukların ’Kurtarın bizi’ diye bağırarak yardım istediği görüntülerin sosyal medyada yeralması, ortalığı karıştırdı.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü ise merkezde önlem amaçlı arama yapıldığı sırada çocukların bağırdığını söyledi ancak bu açıklama tepkilerin önüne geçmeye yetmedi. Üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup, kurumun önüne gelerek protestoda bulunmak isterken, merkezde bulunan bir kız bahçeye çıkarak bağırdı. İçeri doğru yönelenlere polis müdahalede bulunarak gözaltına aldı.

Hürriyet'te yer alan habere göre, bu sabah saatlerinde, bir kişinin İzmit’te bulunan Rehabilitasyon Merkezi’nde pencerelere çıkan çocukların bağırarak yardım istediği görüntüleri paylaşması, sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Görüntülerin paylaşılmasının ardından Rehabilitasyon Merkezi’nin önünü giden gazetecileri gören, burada tutulan çocuklar pencerelere çıkarak, ’Burası kodes buradan çıkış yok’, ’Bize işkence yapıyorlar burada’, ’Kurtarın bizi, içeri gelin’, ’Polis, imdat’ diye bağırdı. 

PROTESTOCUYA POLİSTEN MÜDAHALE

Kurumun müdürü kapının önüne gelerek gazetecilerle görüşürken, kurumun gizliliği hakkında bilgiler verdi.  Bir süre sonra üniversite öğrencilerinden oluşan bir grup, kurumun önüne gelerek protestoda bulunmak isterken, merkezde bulunan bir kız bahçeye çıkarak bağırdı. İçeri doğru yönelenlere polis müdahalede bulunarak gözaltına aldı.

BURADA İSTİSMARA UĞRAYAN ÇOCUKLAR BULUNUYOR

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bekir Yümnü istismara uğrayan çocukların barındığı bu merkezin gizli tutulması için kurumun tabelasını asmadıklarını ve adresini vermediklerini söyledi. Yümnü, "Burada istismara uğrayan çocuklar bulunuyor. Önlem amaçlı kurum içi arama yapıldığı sırada çocuklar pencerelere çıkıp bağırmışlar. Bu sırada yoldan geçen bir kişi görüntü çekiyor. Olay bundan ibaret" dedi.

Bekir Yümnü, kurumda herhangi bir istismarın söz konusu olmadığını söyleyerek, gizliliği olan kurumun görüntüsünü alarak sosyal medyada paylaşan kişi hakkında ise suç duyurusunda bulunacaklarını sözlerine ekledi ancak bu açıklama tepkilerin önüne geçmeye yetmedi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR