BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
ÖĞRETMEN

İşte öğretmenlerin tayin takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin aile birliği, sağlık, can güvenliği, engellilik durumu ve diğer nedenlere bağlı yer değiştirmeleri için başvuru takvimini açıkladı.

Öğretmenlerin tayin takvimi belli oldu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre, başvurular 11-17 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Alanlar itibarıyla norm kadro açığı bulunan eğitim kurumları bakanlığın sitesinden açıklanacak.

Habertürk'te yer alan habere göre, yer değiştirmeler bilgisayar ortamında yapılacak ve hizmet puanı üstünlüğü esasına göre gerçekleştirilecek. Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü, hizmet süresinin hesabında ise 30 Eylül 2016 esas alınacak.

 

40 TERCİH HAKKI VAR

Aday öğretmenlerden herhangi bir nedenle görev yerleri değiştirilenler, en geç 19 Eylül’de, atandıkları yerlerde görevlerine başlayacak ve adaylıklarının kaldırılmasına esas sınava yeni görev yerlerinde girecek.

Öğretmenler, en çok 40 tercih yapacak. 41’inci seçenek olarak il genelinde boş kalan eğitim kurumlarından birine kura ile atanmak isteyip istemediklerini ayrıca belirtebilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR