BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,95
ALTIN 2.439,00
GÜNCEL

İşte maneviyatın ortaya çıktığı en güzel yerler

Pek çok yer tabii güzellikleriyle, sunduğu haz ve konforla insanları kendine çekiyor. Ancak bazı yerlerin her yıl insanları kendine çekmesi için bunlara hiç ihtiyacı yok. Onlar yüz milyonlarca insanı sadece sundukları maneviyatla yollara düşürüyor.

İşte maneviyatın ortaya çıktığı en güzel yerler

Pek çok yer tabii güzellikleriyle, sunduğu haz ve konforla insanları kendine çekiyor. Ancak bazı yerlerin her yıl insanları kendine çekmesi için bunlara hiç ihtiyacı yok. Onlar yüz milyonlarca insanı sadece sundukları maneviyatla yollara düşürüyor. İşte Skyroad Dergisi'nden inanç turizminin yeryüzündeki en gözde güzergâhları...

İşte maneviyatın ortaya çıktığı en güzel yerler

MEKKE- MEDİNE Milyonlarca Müslüman'ın en azından imkânı elverdiği ölçüde ömründe bir defa gerçekleştirmek durumunda olduğu farz bir ibadetin ifası olarak ziyaret ettiği dünyanın en eski mabedi olan Kâbe. Her yıl dünyanın dört bucağından gelen yaklaşık 15 milyon Müslüman'ın yollara düştüğü Kâbe ile beraber Mekke ve Medine şehirleri dünyanın en önemli maneviyat merkezleri arasında yer alıyor. Elbette bu mukaddes mekânların Müslümanlar üzerindeki çekim etkisi sadece hac dönemiyle sınırlı değil. Yılın geri kalan kısmında da yine milyonlarca Müslüman'ı bu defa umre ziyareti adı altında düzenlenen ziyaretlerle cezbetmeye devam ediyor.

İşte maneviyatın ortaya çıktığı en güzel yerler

İnşası sırasında Bizans yapısı olan Ayasofya ile rekabet etme arzusunu da barındıran Sultan Ahmed Camii dünyanın en fazla ziyaretçi çeken eserleri arasında 20'nci sırada yer alıyor. Şüphe yok ki her iki eser de bir kültür, iş ve eğlence turizmi merkeziolan İstanbul'un aynı zamanda inanç turizminin başlıca merkezlerinden biri olmasında önemli pay sahibi. Bu rekabet hepsi inanç odaklı olarak gelmese de her iki yapının da yılda çoğu yabancılardan oluşan 3 milyonu aşkın turist tarafından ziyaret edilmesi sonucunu getiriyor. İstanbul'da inanç odaklı turistleri bunlardan sonra en çok çeken yerleri ise Eyüp Sultan Turbesi ve Kariye Camii teşkil ediyor.

İşte maneviyatın ortaya çıktığı en güzel yerler

İsrail'e her yıl gelen 3,5 milyona yakın turistin yüzde 82'si Kudüs'ü ziyaret etmeden dönmüyor. Yahudilerin ilk olarak Sion dediği Hz. Davud'un şehri olarak bildikleri Kudüs kendi mitolojilerinde özel bir yere sahip. Ayrıca Yahudiler Hz. Süleyman'ın tapınağının bulunduğu şehri ebedi başkent olarak kabul ediyorlar. Kudüs Hıristiyanlar için de Hz. İsa'nın son yemeğine, çarmıha gerilişine ve göğe yükselişine şahitlik eden kutsal bir belde olarak önem arz ediyor. Müslümanlar acısından ise hem dinde kutsal olarak bir mevki verilen üçüncü şehir olması, hem de Hz. Muhammed'in (sav) Miraç'a çıktığı yer olması nedeniyle özel bir anlam taşıyor. Yahudilerin Hz. Süleyman Tapınağı ve ağlama duvarı gibi çok önemli sembolik değerlerinin yanında, Hıristiyanlar için Hz. İsa'nın hayatındaki en önemli olayların geçtiği yerler ve tapınaklarla dolu şehir. Müslümanlar için Mescid-i Aksa ve Kubbe't-us-Sahra gibi dini mekân ve ibadethaneler bu üç dinden de inanç odaklı turistleri çeken başlıca yerler arasında yer alıyor.