BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.434,19
SAĞLIK

İşte en sık rastlanan meslek hastalıkları!

Meslek gruplarında yapılan işe, çalışma düzenine göre değişen bazı hastalıklar görülüyor. Peki sizin mesleğinizde görülebilen meslek hastalıkları nelerdir? Gelin birlikte göz atalım...

İşte en sık rastlanan meslek hastalıkları!

Stres, mental hastalıklara da neden oluyorGaziosmanpaşa Hastanesi Dahiliye Bölümü’nden Uz. Dr. Ş. Kamil Basmacıoğlu, stresin yoğun olduğu finans sektörü, sağlık sektörü, güvenlik gibi alanlarda çalışanlarda mental hastalıkların sıklığının arttığına dikkat çekiyor: “Stres organizmanın hastalıklara doğal direncini olumsuz olarak etkileyerek psikosomatik hastalıklar, alerjik hastalıklar, kanserler, peptik ülser, huzursuz bağırsak sendromu gibi hastalıklara zemin hazırlayabiliyor.”

İşte en sık rastlanan meslek hastalıkları!

Diğer taraftan masa başı işler beraberinde hareketsizliği getirdiğinden metabolik hastalıklar, kas-iskelet sistemi hastalıkları masa başı çalışanlarda daha çok görülür.

İşte en sık rastlanan meslek hastalıkları!

Beyaz yakalılarda mesleklere göre en sık rastlanan hastalıklar şöyle:Üst düzey yöneticiler: Üst düzey yöneticiler, aşırı stres ve sorumluluk nedeniyle kalp krizi riski ile karşı karşıya kalıyorlar. Memorial Şişli Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Bingür Sönmez, özellikle bulunduğu sorumluluğun eğitimini almamış ve yeterince deneyim kazanmamış birinin bu stresi çok üst seviyelerde yaşayabileceğini söylüyor:

İşte en sık rastlanan meslek hastalıkları!

Öncelikle kendisini, ailesine kabul ettirmeye çalışıyor. Bu kişilerde öncelikle ülser, kolit ve erken enfarktüsler görülür. Köklü ailelerin çocukların çok erken yaşta enfarktüs ve bypass ortaya çıkıyor. O insanlara deneyimlerinin çok üzerinde sorumluluklar yüklenmesi, bu tür sorunları da beraberinde getirir.”