BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 34,99
ALTIN 2.325,69
GÜNCEL

İstanbul'da okullar tatil mi Valilikten açıklama

İSTANBUL'da yarın okullar tatil mi sorusuna İstanbul Valiliği'nden 'İstanbul'da yarın yani 18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi' açıklaması geldi. İşte detaylar...

'İstanbul'da yarın okullar tatil olacak mı' sorusu öğrenci, öğretmen ve velilerin en çok merak ettiği soruydu. Yarın yani 18 Ocak Pazartesi günü okullar tatil edildi.

İstanbul Valiliği, kenti etkisi altına alması beklenen kar yağışı ile ilgili açıklama yaptı. İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada etkisini arttırması beklenen kar yağışının herhangi bir olumsuzluğa neden olmaması için kentte eğitim öğretime yarın bir gün süreyle ara verildiğini bildirdi. İstanbul hava durumu için kar alarmı geldi. Son tahminleri meteoroloji açıkladı. Bu gece kar yağışı başlayacak ve pazartesi günü etkisini arttıracak.

SALI AKŞAMINA KADAR KAR ETKİLİ OLACAK

Valilik açıklamasında, "Karla karışık yağmur ve kar yağışının aralıklarla salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir" denildi.

VALİLİK İNTERNET SİTESİNDEN DUYURDU

İstanbul Valiliği'nin internet sitesinden yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarıları hatırlatılarak, "İstanbul’da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir. Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir. Bu nedenle vatandaşlarımızın; zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları / bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir" ifadelerine yer verildi.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden sonra yağmur ve karla karışık yağmur, yüksekleri kar yağışlı 11

İstanbul: Çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağmurlu, akşam saatlerinden sonra karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçecek. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren kuvvetli ve çok kuvvetli olması bekleniyor 18

İzmir: Çok bulutlu ve aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların il genelinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor 17

Adana: Parçalı bulutlu, gece saatlerinden itibaren kuzey kesimleri yağmur, yüksekleri karla karışık yağmurlu 18

Antalya: Çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı, gece saatlerinden itibaren iç kesimlerinin yüksekleri karla karışık yağmurlu geçecek. Yağışların öğle saatlerinden sonra kuvvetli yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor 16

Samsun: Parçalı ve az bulutlu 17

Trabzon: Parçalı ve az bulutlu 17

Erzurum: Az bulutlu ve açık -1

Diyarbakır: Az bulutlu zamanla parçalı ve çok bulutlu 11 (İHA)

İSTANBUL VALİLİĞİ: ÖZEL ARAÇLARLA TRAFİĞE ÇIKILMAMALI

İstanbul Valiliği, gece saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı nedeniyle vatandaşları uyararak, gerek kalmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkılmamasını duyurdu.

Valilikten yapılan basın açıklamasında gece beklenen kar yağışı ile ilgili şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nce yapılan değerlendirmeye göre; İstanbul'da 17 Ocak Pazar günü kuvvetli sağanak yağmur şeklinde görülecek olan yağışın, gece saatlerinden itibaren karla karışık yağmur ve kar yağışına dönüşmesi, aralıklarla Salı akşamına kadar yerel olarak etkili olacağı tahmin edilmektedir.

Rüzgârın güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-90 km/saat) şeklinde esmesi ve sıcaklığın Pazartesi günü hissedilir derecede azalarak 0 dereceye kadar düşmesi beklenmektedir.

Bu nedenle vatandaşlarımızın;

Zorunlu olmadıkça özel araçları ile trafiğe çıkmamaları, araçları ile yola çıkan vatandaşlarımızın mutlaka kar lastiği, zincir, takoz ve çekme halatı kullanmaları/ bulundurmaları, araçların teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları, trafik kuralları, işaret ve işaretçilerine uymaları, resmi makamlara ait duyuruları takip etmeleri seyahat, can ve mal güvenliği açısından önem arz etmektedir."

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzeybatı kesimlerinde yoğun kar yağışı beklendiğini açıkladı. Meteoroloji, pazartesi günü İstanbul, Ankara, Kocaeli, Bolu, Çanakkale dahil yurdun kuzeybatı kesimlerinde yer yer yoğun kar yağışının beklendiği belirtildi.

Kar kalınlığının bazı yerlerde 20 santimetre ve üzerinde olmasının tahmin edildiği bildirilen açıklamada buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar oluşması muhtemel risklere karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji'nin açıklaması şöyle:

"Ülkemizin batı kesimlerinde devam eden sağanak yağmurun akşam saatlerinden sonra etkisini artırarak kar yağışına dönmesi ve yarın Marmara'nın güney ve doğusu (İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Bursa, Balıkesir ve Çanakkale ), İç Anadolu'nun kuzeybatısı (Ankara, Eskişehir ve Çankırı), Kütahya, Afyonkarahisar, Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük ve Kastamonu çevrelerinde kuvvetli (5-20 cm), yer yer yoğun kar yağışı (20 cm ve üzeri) şeklinde olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."


 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR