BIST 9.431
DOLAR 32,60
EURO 34,78
ALTIN 2.501,03
SAĞLIK

İstanbul'da o hastalıktan ilk ölüm gerçekleşti!

İstanbul'da domuz gribinden bir kişi öldü. Son 50 yılın en ölümcül hastalığı olarak adlandırılan domuz gribi diğer illerde ise giderek yayılıyor.

Domuz gribi şüphesiyle Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi gören bir kişi hayatını kaybetti.

Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne başvuran 3 kişi de domuz gribi belirtileri tespit edildi. Hastanede alarma geçilirken çalışanlar ve hasta yakınları maske ile dolaşıyor.

NEVŞEHİR'DE GÖRÜLDÜ
Nevşehir’de önceki gün yüksek ateş ve öksürük nedeniyle hastaneye başvuran 60 yaşındaki B.Ç.'den alınan numunelerin incelenmesinin ardından domuz gribi hastalığının pozitif olduğu öğrenildi.

3 KİŞİ DAHA HASTANELERE BAŞVURDU
Yaşlı şahsın, devlet hastanesinde domuz gribi vakaları için hazırlanan tecritli odada tedavisinin devam ettiği öğrenildi.Ayrıca Nevşehir’de domuz gribi şüphesiyle hastaneye başvuran üç kişinin daha bulunduğu, hastalardan numuneler alındığı öğrenildi.


MARDİN'DE BİR KADIN HAYATINI KAYBETTİ
Mardin’de yaşayan Suriye uyruklu bir kadın, domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsünden hayatını kaybetti. 

BİRÇOK İLDE DOMUZ GRİBİ ŞÜPHESİ
Kastamonu, Batman, Diyarbakıri, Manisa, Zonguldak, Şanlıurfa, Kütahya, Kayseri, Erzurum, Konya, Hatay, Osmaniye, Niğde, Ordu,Yalova'da domuz gribi şüphesiyle birçok kişi hastanelere başvurdu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR