BIST 9.530
DOLAR 32,44
EURO 34,81
ALTIN 2.483,26
GÜNCEL

İstanbul'da güvenli internet toplantısı

09 Şubat'ta güvenli internet toplantısı yapıldı. Toplantıya Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan da katıldı.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan'ın da katıldığı güvenli internet toplantısı gerçekleşti. Twitter'ın 125 bin hesap kapattığını hatırlatan BTK Başkanı, " "Ülkemizde etkili olan terör örgütü ile ilgili bu yaklaşımlar biraz daha yavaş alınmakta" dedi.

Güvenli İnternet Günü kapsamında BTK tarafından "Daha İyi Bir İnternet İçin El Ele" teması ile panel gerçekleştirildi.

"İNTERNET SOSYAL DEĞİŞİMLERİ BERABERİNDE GETİRDİ"

Panelde konuşan BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, internetin hem ekonomik hem de sosyal değişimleri beraberinde getirdiğini belirtti. İnternetin tüketicilere makul fiyatlarla sunulması için özellikle toptan fiyatların BTK tarafından düzenlendiğini anımsatan Sayan, vatandaşın daha uygun fiyatla internete kavuşması için fiyat teşviki için çalıştıklarını söyledi.

TWITTER'IN 125 BİN HESAP KAPATTIĞI HATIRLATILDI

Twitter'ın 125 bin terör bağlantılı hesabı kaldırdığını açıkladığını hatırlatan Sayan, "Ne yazık ki şöyle bir durum var. Senin terör örgütün, benim terör örgütüm… Ülkemizde daha etkili olan terör örgütü ile ilgili bu yaklaşımlar biraz daha yavaştan alınmakta. İnternet üzerinden yanıltıcı bilgi yayılması da kolay hale geldi. Mesela bir öğrenci dersten düşük not alıyor, sosyal medya hesabı açıyor sonra o hocanın artık neler yapmadığı kalıyor" diye konuştu.

GÜVENLİ İNTERNET İÇİN KULLANICILAR BİLİNÇLENDİRİLMELİ

Güvenli internetin yaygınlaşması için kullanıcıların bilinçlendirilmesi, bölgesel farklılıkları adresleyen teşviklerin/desteklerin dizaynı ve düzenlemelerin ekosistemin tüm bileşenlerini kapsamasının büyük önem taşıdığını vurgulayan Türk Telekom Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Demir, "Bu çerçevede hem sabit, hem mobil tarafta müşterilerimize ücretsiz 'Güvenli İnternet Hizmeti' sunuyoruz. Müşterilerimiz SMS, web, çağrı merkezleri ve bayiler gibi farklı kanallardan hızlı ve kolay bir şekilde 'Güvenli İnternet Hizmetine' erişebiliyor" dedi.

Demir, hayatın büyük bir parçasının sanallaştığını belirterek, tehditlerin de sanal dünyadan geldiğini ve internet ekonomisinin büyümesinin önünde bir engel oluşturduğunu dile getirdi.

CEP TELEFONU VE TABLET KULLANMA YAŞI DÜŞTÜ

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Hasan Süel de Hane halkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması'na göre Türkiye'de bilgisayar kullanma yaşının ortalama 8, cep telefonu kullanma yaşının ise 10 olduğunu belirterek, "Bu araştırma bize cep telefonu ve tablet kullanma yaşının epey düştüğünü gösteriyor" dedi.

Diğer yandan söz konusu yaş grubu için ailelerin temel ihtiyacının, aradıklarında çocuklarına ulaşabilmek ve onlardan haber alabilmek olduğunu gördüklerin aktaran Süel, ancak bu ihtiyacı karşılamak için tasarlanmış özel ürünler olmadığından, ailelerin çocuklarına yetişkin ürünleri aldığını söyledi.

Süel, dijital dünya ile tanışma aşamasında çocukların yeteri kadar bilinçlenemediğini, bu tespitten hareketle Vodafone Merhaba Programı'nı geliştirdiklerini anımsattı.

"BİLGİYE ERİŞİM İÇİN ARTIK KOLAYLAŞTI"

Turkcell Genel Müdür Yardımcısı İlker Kuruöz ise mobil teknolojilerin özellikle 2009 yılında 3G genişbant teknolojilerin hayata girmesi ile bilgiye erişimi herkes için çok daha kolaylaştıran en önemli araçlardan birisi haline geldiğini söyledi. Artık cepteki bilgisayarlara dönüşen akıllı telefonların istenilen zamanda istenilen yerden bilgiye ulaşılması sağladığına işaret eden Kuruöz, bu noktada güvenli internet çözümlerinin özellikle ebeveynler için öne çıktığını kaydetti.


 
 
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR