BIST 9.056
DOLAR 32,31
EURO 35,12
ALTIN 2.301,95
ÖĞRETMEN

İstanbul'a yeni bir üniversite daha geliyor

Balcı Vakfı tarafından kurulan İstanbul Rumeli Üniversitesi, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında hizmet vermeye başlayacak.

İSTANBUL Rumeli Üniversitesi, 2016-2017 eğitim ve öğretim yılında Silivri'de hizmete girecek. Balcı Vakfı tarafından Silivri Yeni Mahalle'de kurulan üniversitenin tanıtımı, Silivri Belediyesi Yaşar Kemal Sergi Salonu'nda yapıldı.

Mühendislik ve Mimarlık, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler ile Sanat ve Tasarım fakültelerinin yer aldığı üniversitede, adalet, ağız ve diş sağlığı, ameliyathane hizmetleri, anestezi, bilgisayar programcılığı, çocuk gelişimi, diyaliz, fizyoterapi, grafik tasarım, ilk ve acil yardım, odyometri, patoloji laboratuvar teknikeri, radyoterapi, tıbbi görüntüleme teknikeri ve tıbbi laboratuvar teknikeri alanında meslek yüksek okulu bulunuyor.

SİLİVRİ'DE YENİ BİR ÜNİVERSİTE

Rektör Prof. Dr. Salih Aynural, bu yıl ilk öğrencilerini kabul edeceklerini belirterek, "Gelişimini, büyümesini Silivri'de planlayan ve programlayan tek üniversiteyiz. Üniversitemiz 3 fakülteden ve 1 yüksek meslek okuldan oluşmakta. Meslek yüksek okulumuzda 15 programda öğrenci kabul edeceğiz. Lisans programlarında ise 2 bölümden öğrenci alacağız" ifadelerini kullandı.

Aynural, 18 Ekim 2015'te sahibi olduğu fabrikada uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Rumeli Üniversitesi'nin kurucusu Mehmet Balcı'yı da anarak, "İnsanlar vefat ettikten sonra yaptığı hayırlarla amel defteri kapanmaz. Rumeli Üniversitesi, kaliteli, güzel eğitim verdikçe Mehmet Balcı'nın anıları amel defterine yazılacaktır.'' değerlendirmesini yaptı.

Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar da üniversiteyle ilçenin bilim ve teknolojinin, araştırma- geliştirmenin, eğitim ve buna dayalı hizmet sektörlerinin gelişeceği bir bölge haline geleceğini söyledi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR