BIST 9.091
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.325,29
ÖĞRETMEN

İstanbul’a 4 yeni vakıf üniversitesi daha

İSTANBUL’a 4 yeni vakıf üniversitesi daha kurulması yönündeki yasa tasarısı, TBMM’ye sunuldu.

BEYKOZ Üniversitesi, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi, İstanbul Kent Üniversitesi ve Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi kurulmasına ilişkin yasa tasarısı, TBMM’ye sunuldu.

Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ile Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Tasarısı, bazı üniversitelerin isminin değiştirilmesini içeriyor.

Tasarıyla; Celal Bayar Üniversitesinin adı "Manisa Celal Bayar Üniversitesi", Tunceli Üniversitesinin adı "Munzur Üniversitesi", Yeni Yüzyıl Üniversitesinin adı "İstanbul Yeni Yüzyıl Üniversitesi", Yıldırım Beyazıt Üniversitesinin adı "Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi", Gedik Üniversitesinin adı "İstanbul Gedik Üniversitesi" olarak değiştiriliyor.

Düzenleme, yeni vakıf üniversitelerinin kurulmasını da öngörüyor.

İstanbul'da Türkiye Lojistik Araştırmaları ve Eğitim Vakfı tarafından "Beykoz Üniversitesi", Plato Vakfı tarafından "İstanbul Ayvansaray Üniversitesi", Engelsiz Eğitim Vakfı tarafından "İstanbul Kent Üniversitesi" ve Hacegan Vakfı tarafından "Semerkand Bilim ve Medeniyet Üniversitesi" kurulacak.

İSTANBUL'DA 49 ÜNİVERSİTE VAR

İstanbul'da şu anda 9'u devlet 40'ı vakıf olmak üzere toplamda 49 üniversite bulunuyor. 

İstanbul'da 2006 yılından sonra çok sayıda vakıf üniversitesi açıldı. Yeni açılacak üniversitelerle beraber toplam sayı 53'e yükselecek.

İstanbul'da kara ve hava harp okullarının yanı sıra üniversitelerle bağı olmayan 6 da yüksekokul var.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR