BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,91
ALTIN 2.432,98
GÜNCEL

İstanbul merkezli FETÖ operasyonu çok sayıda gözaltı

İSTANBUL merkezli 6 ilde yapılan soruşturmada polis okullarına operasyon düzenlendi.

FETÖ örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor. Başta İstanbul olmak üzere 6 ilde FETÖ operasyonları yapıldı. İZMİR ve İstanbul'da geniş çaplı FETÖ operasyonları var. Bu kez listede akademisyenler, polis koleji öğrencileri ve kritik bir ismin eşi bulunuyor.

İzmir'deki operasyonun merkezi Katip Çelebi Üniveriseti oldu. Aralarında akademisyenlerin de olduğu 29 kişinin gözaltına alındığı haber veriliyor.

Gözaltına alınanlar arasında 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Hareket Daire Başkanlığını bombalayan pilotlardan Rafet Kalaycı'nın eşi Özlem Tuğçe Kalaycı da bulunuyor. 

TOPLAM 35 KİŞİ LİSTEDE

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen FETÖ/PDY soruşturması kapsamında İzmir, Manisa ve Kocaeli'nde, İKÇÜ'de (Katip Çelebi Üniversitesi) çalışan 35 kişi hakkında yakalama kararı verildi. Başlatılan operasyonun ilk etabında 29 kişi gözaltına alındı. Adreslerinde bulunamayan zanlıların da yakalanmaları için arama yapılıyor.

İSTANBUL'DA POLİS OKULU ÖĞRENCİLERİNE OPERASYON

İstanbul'daki FETÖ operasyonu ise polis okullarında yapılıyor. Şu ana kadar polis koleji öğrencisi 11 kişi gözaltına alındı.

KONYA : 14 KİŞİ TUTUKLANDI

Konya'da gözaltına alınan 29 sağlık personelinden 14'ü tutuklandı, 15'i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. FETÖ/PDY ile bağlantısı olduğu değerlendirilen ve bazıları örgütün şifreli haberleşme programı ByLock'u kullandığı belirtilen, aralarında doktorların da bulunduğu 29 sağlık personeli, 11 Kasım'da gözaltına alınmıştı.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR