BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 34,97
ALTIN 2.513,50
SAĞLIK

Isparta'daki hastanelere yolsuzluk baskını

Isparta'da Devlet Hastanesi, Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve Yalvaç Devlet Hastanesi'ne polis tarafından baskın yapıldı.

Isparta'da polis ekiğleri, 09.10.2014 Perşembe günü Isparta Devlet Hastanesi başta olmak üzere Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi ile Isparta’nın en büyük ilçesi olan Yalvaç Devlet Hastanesine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Isparta Devlet Hastanesi ve Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi ile Yalvaç Devlet Hastanesindeki otomasyon ihalesinde kamunun zarara uğratıldığı ve ihaleye fesat karıştırıldığı gerekçesiyle hastanelere Isparta Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Mali Polis ekipleri tarafından eş zamanlı operasyon düzenlendi. Hastanelerde kullanılan otomasyon ve bilgisayarlardaki verilerin kopyaları Emniyet ekiplerince incelemeye alındı.

Hastane idaresi tarafından 2014 yılı başında çıkılan hastane otomasyon ihalesinde birçok usulsüzlük ve yolsuzluklar yapıldığı, ihaleyi ilk alan firmanın şartnameye uymadığı, hastane bilgi sisteminde birçok aksamalar ve ciddi sorunlar yaşandığı, ikinci kez yapılan ihalede kamunun zarara uğratıldığı gelen bilgiler arasındadır. Şu ana kadar hastane idaresinden herhangi bir açıklama yapılmazken, geçen aylarda yapılan Tomografi ve Görüntüleme Merkezi ile tıbbi cihaz ve malzeme ihalesi başta olmak üzere birçok ihalede yolsuzluk ve usulsüzlük yapıldığı, birçok ihaleye fesat karıştırıldığı iddia edilmektedir.

Isparta Devlet Hastanelerindeki yolsuzluk olaylarının eski sağlık Müdürü Süleyman ÖNAL dönemine dayandığı, konuya ilişkin Isparta Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldığı ve Yargıtay nezdinde yargılamanın devam ettiği haber sitemize gelen bilgiler arasındadır.

Isparta’nın küçük ilçe Hastanelerinde de benzer durumların yaşandığı, Sütçüler İlçe Hastanesinde anormal miktarda narkotik ilaç çıkışı tespit edildiği, aynı hastaya aynı gün içerisinde 60 adet morfin kullanıldığı, bir ihbarı değerlendiren Isparta Emniyet Müdürlüğü Narkotik ve Mali Şube Ekipleri tarafından benzer bir operasyon yapıldığı, Bakanlıktan gelen müfettişlerin incelemeler yaptığı ve adli soruşturmanın halen devam ettiği haber sitemize gelen bilgiler arasındadır.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR