BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,15
ALTIN 2.301,00
İŞÇİ

İŞKUR 100 bini aşkın işçi arıyor!

İşbaşı eğitim programının kapsamını değiştiren İŞKUR acil olarak 100 bin işçi arıyor. İşte ayrıntılar...

İki çalışanı olan firmalarda eğitimler düzenleyerek eğitim programının kapsamını değiştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) acil 100 bin işçi arıyor. 

Küçük işletmelerde eleman yetiştirmede önemli bir yeri olan 'usta-çırak dönemi' kapanıyor. Son 5 yılda 3.3 milyon kişiyi işe yerleştiren Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), işbaşı eğitim programlarının kapsamını genişletti. Artık 2 çalışanı olan firmaya da eğitim veriliyor. İşletmeler iş yönetim kalitesini artırmada profesyonel destek alırken, kurum özel sektörün personel ihtiyacını karşılamak için ister Hakkari ister Edirne olsun meslek kursu açıyor.

ÇALIŞAN SINIRI YOK

Hükümet, nitelikli eleman sorununu aşmak için tüm olanakları seferber ediyor. İŞKUR, bu yıl da acilen yaklaşık 100 bini aşkın işçi arıyor. İşgücü piyasasının ihtiyaçları doğrultusunda iş-işçi aramaya aracılık eden İŞKUR, etkin programlarla istihdama katkısını sürdürüyor. Eğitimler artık en az 5 çalışanı olan değil, 2 çalışanı olan firmalarda da düzenleniyor.

DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK

Sosyal yardım alıp da iş arayanlara danışmanlık hizmeti verilecek. Kurum, bunların yüzde 25'ini işe yerleştirmeyi amaçlıyor. İş kurmak isteyen gençlere de danışmanlık yapılacak. İşgücü programlarının kapsamı genişletilecek. İş arayıp bulmada özel takip sistemi kuruluyor. Uzun süreli işsizliğin de önüne geçilmiş olacak.

3 YILDA 3 MİLYON KİŞİYE İŞ

Gelecek 3 yıl içinde 81 ilde 3 milyon kişiye fırsatlar sunulacak. Üniversitelilere deneyim kazanmaları, gelir elde etmeleri için yeni kurslar açılacak

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR