BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.430,20
MEMUR

İş riski zammından memurlar nasıl faydalanır?

Hayat ve sağlık için tehlikesi bulunan görevlerde çalışan devlet memurları iş riski zammından faydalanıyor. İş riski zammı ödeneği hususu Devlet Memurlarına Ödenecek Zam Ve Tazminatlara İlişkin Kararname'de yer alıyor.

Hayat ve sağlık için tehlikesi bulunan görevlerde çalışan devlet memurlarından, aylıklarını 657 sayılı Kanuna göre alanlara, aylık maaşlarıyla birlikte “iş riski zammı” da veriliyor.

Memurunyeri.com'da yer alan habere göre, memurların hangi durumlarda iş riski zammından faydalanacağı belli oldu.

İŞ RİSKİ ZAMMINDAN KİMLER FAYDALANABİLİR?

Sadece hayat ve sağlık için tehlike arzeden hizmetlerde çalışan memurlara ödenmekte olması nedeniyle, devlet memurlarının tamamına bu ödeme yapılmıyor. Memurun aylık ücreti içindeki miktarı çok düşük olan iş riski zammı, memurun emeklilik haklarını etkilemiyor.

İŞ RİSKİ ZAMMI BİN PUAN ÜZERİNDEN ÖDENMEKTEDİR

Öte yandan, iş riski zammı en çok “1000 puan” üzerinden ödeniyor. Ancak, yer altı maden ocaklarında çalışanlar ile Uzman Veteriner Hekim, Veteriner Hekim, Veteriner Sağlık Teknikeri ve Veteriner Sağlık Teknisyeni için iş riski zammı puanı bin puandan fazla olabiliyor.

İŞ RİSKİ ZAMMI NASIL HESAPLANIR?

Ödenecek iş riski zammının miktarı; unvanları, sınıfları, eğitimleri, hizmet yılları, aylık dereceleri veya çalıştıkları kurumlar itibariyle memurlar hakkında belirlenmiş olan iş riski zammı puanının, bulunulan dönemde geçerli olan “Yan Ödeme Katsayısı” ile çarpımı sonucu belirleniyor.

Bazı memurlara ödenen iş riski zammının aylık net miktarı

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR