BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
ÖĞRETMEN

İran ve Türkiye eğitimde anlaştı

İran ve Türkiye arasında oluşturulan Ortak İzleme Komitesi, iki ülkenin yükseköğretimdeki işbirliği stratejisini belirledi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, İran ve Türkiye arasında oluşturulan Ortak İzleme Komitesi, hakkında açıklamalarda bulundu.

Buna göre iki ülke arasında, 1 yıl içerisinde en az 10 ortak araştırma projesi başlatılacak, asgari 50 öğrenci desteklenecek ve bir veya iki dönem değişim programları kapsamında desteklenecek.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, Türkiye ve İran'ın birçok açıdan benzerlik taşıdığını, iki ülkenin de hızlı gelişen ekonomiler kategorisinde ve stratejik güce sahip olduğunu vurguladı.

TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI PROGRAMI BAŞLATILACAK

Saraç, "Ayrıca her iki ülke de Türkçe ve Farsça dillerinin karşılıklı geliştirilmesi için çalışmalar yürütecek. Bu yıl içinde en az 3 öğretim üyesinin karşılıklı ülkelere gönderimi konusunda prensipte anlaşıldı.İran tarafı, biri Tebriz Üniversitesi'nde olmak üzere toplam 2 üniversitede Türk Dili ve Edebiyatı programı başlatacak. Her iki ülke de ortak doktora danışmanlığının teşvik edilmesi için ortak çaba gösterecek" dedi.
 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR