BIST 9.440
DOLAR 32,60
EURO 34,81
ALTIN 2.499,98
EMEKLİ

İntibak zammı alamayan emekliler dikkat!

Yaklaşık 2 milyon emeklinin beklediği intibak zamları hesaplara yatmadı başladı. Fakat bazı emeklilerin intibak farkı almadığı ortaya çıktı.Peki bu emekliler intibak farklarını almak için ne yapacaklar?

 Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) internetten duyurduğu maaşlar ve intibak zamları sisteminde, bazı emekliler için fark olmadığı ortaya çıktı. İnternetten maaşını öğrenmek isteyen binlerce emekli 'intibak farkınız bulunmamaktadır' yazısı ile karşılaştı.

TIKLA İNTİBAK FARKINI ÖĞREN

İŞTE ZAMLI İNTİBAK MAAŞLARININ TAM LİSTESİ

İNTİBAK FARKINI ALAMAYANLAR İTİRAZ EDEBİLİRLER

Kanunda açıklanan tüm şartları taşımasına rağmen, intibak zammı alamadığı bildirilen emekliler için itiraz hakkı bulunuyor.

SGK'YA YAZILI BAŞVURUN

İntibak zamınız arasında fark varsa, ya da 2000 yılından önce emekli olmuş işçi emeklisi olmanıza rağmen hiç intibak zammınız çıkmadıysa, siz de hesaplamanızın yeniden yapılmasını isteyebilirsiniz. Bunun için en yakın SGK'ya giderek dilekçe ile başvurun ve yeniden hesaplama talebinizi yetkililere yazılı iletin. SGK görevlileri dilekçenizi almak ve işleme koymak mecburiyetinde. Bunun sonunda da size yazılı olarak cevap vermeleri gerekiyor.

İNTİBAK ZAMLARI HESAPLARA YATIYOR

İntibak zamları hesaplanan 2 milyona yakın işçi emeklisi, bu artışlarını 10 gün sonra alacakları maaşlarında görecekler. Maaşlarda, enflasyon zammı da bulunuyor. Böylece 2000 yılından önce emekli olmuş işçi emeklileri, çifte zam alacak. Bunun dışındaki Bağ-Kur, memur ve Emekli Sandığı emeklileri ise yine zamlı maaş alacak. SSK ve Bağ-Kur'lular enflasyon zammı, memur ve Emekli Sandığı emeklileri ise zam ve enflasyon farkı alacak.

Yorumlar 3 Yorum
ÇOK OKUNANLAR