BIST 9.525
DOLAR 32,58
EURO 34,73
ALTIN 2.497,76
ÖĞRETMEN

İngilizce dersi vererek hayvanları besliyor

Eskişehir'de özel bir şirkette çalışan 28 yaşındaki Zeynep Burcu Tekin, sokak hayvanlarına yardım etmek için mama karşılığında özel ders veriyor.

Zeynep Burcu Tekin, Yıldız Teknik Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olduğunu ve üniversite yıllarından beri hayvan hakları konusunda çeşitli kuruluşlarda görev yaptığını söyledi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) bir şirkette 6 yıldır çalıştığını belirten Tekin, OSB'de çok sayıda sokak hayvanı bulunduğunu ve onlar için bir şeyler yapmak istediğini anlattı.

İNGİLİZCE DERS VEREREK HAYVANLARI BESLİYOR

İngilizce konusunda kendisini geliştirdiğini ve çok sık yurt dışı görevlerine gittiğini anlatan Tekin, "İngilizceyi bilmem sebebiyle iş hayatımda da hep dış ticaret görevinde bulundum. Sanayi bölgesinde çok fazla sokak hayvanı olduğunu fark ettim. Orada önceden sahiplenilen ve sonra terk edilen cins hayvanlar da var. Daha sonra bu hayvanları kendi çapımda beslemeye başladım. Onlara mama, kemik, ekmek ve yemek artığı gibi şeyler götürdüm" diye konuştu.

"SOKAK HAYVANLARI İÇİN NE YAPABİLİRİM?"

Tekin, "Sokak hayvanları için ne yapabilirim?" diye düşünürken aklına farklı bir fikir geldiğini belirterek, şöyle konuştu:

"İngilizceyi çok iyi konuştuğum için özel ders vermeyi ancak karşılında da para yerine sokak hayvanları için yiyecek almayı planladım. Bunu da sosyal medya üzerinden paylaştım. Arkadaşlarım da bu paylaşımımı kendi sosyal medya hesaplarından paylaştılar. Kısa sürede duyuldu ve şimdi derslere başladım. Her yaşa her seviyeye İngilizce dersi veriyorum. Onun karşılığında da sokak hayvanları için mama alıyorum. Şu an için gidişat güzel. Umarım daha geniş kitleye duyururum ve bu konuda etkin olurum. Her şey sokak hayvanlarındaki canlar için. Buradaki amacım sokak hayvanları için bir farkındalık ve bilinç oluşturmak. 10 yaşında da 50 yaşında da beni arayan kişiler oldu. Umarım diğer arkadaşlarımda da böyle bir yetenek varsa onlara da örnek olur bu davranışımız. Belki ileride daha büyük projeler yaparım."

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR