BIST 9.468
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.495,67
GÜNCEL

İlahiyat öğrencilerine sınavsız lisans müjdesi!

Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, YÖK Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç ile görüşmesinde ilahiyat önlisans mezunlarına sınavsız lisans tamamlama konusunda kanun teklifi hazırlandığını belirtti

YÖK ile sınavsız lisans tamamlama konusunu görüşen Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, konuyla ilgili kanun teklifinin hazır olduğunu belirtti.

YÖK Başkanı Prof.Dr Saraç önümüzdeki günlerde TBMM'ye sunulacak torba yasa teklifine yetiştirilmek üzere İlahiyat önlisans mezunlarının sınavsız olarak lisans tamamlaması konusunda yasal düzenlemelerin hazırlandığını söyledi. Usul ve esasları YÖK tarafından belirlenecek lisans tamamlama programı ile İlahiyat önlisans mezunları, öncelik kurum çalışanları olmak üzere bu haktan yararlana bilecek.

İlahiyat önlisans mezunların lisans tamamlama programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Diyanet-Sen Genel Başkanı Mehmet Bayraktutar, "Hummalı bir çalışmanın meyvelerini alıyoruz. Bu güne kadar her alanda İlahiyat önlisans mezunlarının sınavsız lisans tamamlaya bilmeleri için gerekli çalışmayı yapacağımızın ve bunu kazanıma çevireceğimizin sözünü verdik. Sınavsız lisans tamamlamayı hayal gibi görenler, binlerce önlisans mezunu kurum çalışanının yararlanacağı bu başarıyı umarım takdir ederler" dedi.

Yorumlar 4 Yorum
ÇOK OKUNANLAR