BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
ÖĞRETMEN

İkinci üniversite başvuruları AÖF 2016

Açıköğretim Fakültesi (AÖF) ikinci üniversite başvuruları dün itibariyle başladı. Peki AÖF ikinci üniversite kayıtlar ne zaman bitiyor? Kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Herhangi bir yükseköğretim programından mezun olanlar ile Merkezî Açıköğretim ve Uzaktan Eğitim Sistemine göre eğitim-öğretim yapan fakülteler dışında yükseköğretim programında kayıtlı öğrenciler açıköğretim sistemine göre öğretim yapan fakültelere kayıt başvuru işlemleri 31 Ağustos'ta başladı. Peki AÖF ikinci üniversite kayıtlar ne zaman bitiyor? Kayıt işlemleri nasıl yapılır?

Habertürk'te yer alan habere göre, AÖF ikinci üniversite kayıt başvuruları, 31 Ağustos 2016 - 09 Eylül 2016 tarihleri arasında AÖF'ün https://aof.anadolu.edu.tr/kayit/ internet adresinden yapılacak.

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1) İnternet Başvuru Belgesi (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)
2) Fotoğraflı-İmzalı Form (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)
3) Öğrenci Bilgi Formu (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)
4) Kayıt Bilgileri Sorgulama Sonuçları (İnternet başvurusu sonunda döküm alınacak)
5) Öğrenim Belgesi (YÖKSİS sorgulaması sonunda bilgilerine ulaşılamayanlardan istenecek)
6) Fotoğraf (İnternet başvurusu sırasında yüklenen fotoğrafın kayıt için uygun olmaması halinde istenecek)
İnternetten başvuru yapmanız kayıt için yeterli değildir. Banka ödemenizi yaptıktan sonra AÖF bürosundan kaydınızı tamamlamanız gereklidir. Dijital fotoğraf ve imzanızı İnternet başvurusu sırasında mutlaka yükleyiniz. Bir yükseköğretim kurumunda kayıtlı/mezun iseniz muafiyet işlemleri ile ilgili duyuruya ulaşmak için tıklayınız.

İKİNCİ ÜNİVERSİTE BAŞVURU KOŞULLARI

Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir lisans bölüm/programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları bölümlerden/programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinin önlisans veya lisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
Yükseköğretim kurumlarının herhangi bir önlisans programından mezun olan veya okuyan öğrenciler okudukları veya mezun oldukları programlardan aynı alanda olmamak üzere Anadolu Üniversitesi'nin açıköğretim sistemi ile öğretim yapan Açıköğretim Fakültesi'nin önlisans programlarından herhangi birini tercih edebilirler.
ÖSYM'nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer alan K.K.T.C.'deki üniversitelerde okuyan öğrenciler de başvurabilirler.
Yabancı Uyruklu Öğrenci Giriş Sınavı ile Türkiye'deki üniversitelere yerleştirilen yabancı uyruklu öğrenciler de başvuruda bulunabilirler.
Uyruğundan biri T.C. olup yurtdışı yükseköğretim kurumlarını bitirerek Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'ndan denklik belgesi alanlar başvurabilirler.
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri dışında başka bir üniversitede açık veya uzaktan eğitim sistemi ile öğrenim gören öğrenciler de aynı alanda olmamak üzere başvuru yapabilirler.
Herhangi bir örgün yükseköğretim kurumundan kaydı silinenler ile herhangi bir örgün yükseköğretim programında kaydı bulunmayanlar başvuru yapamazlar.
Yurt dışı yükseköğretim kurumlarında halen kayıtlı olup uyruğundan biri T.C. olan öğrenciler başvuru yapamazlar.
Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerinden mezun olanlar başvuru yapabilirler ancak, halen kayıtlı olanlar başvuru yapamazlar.
Yukarıdaki koşullarda açıköğretim programlarına kaydolan örgün öğretim öğrencileri veya mezunları, örgün öğretimden açıköğretime veya açıköğretim den örgün öğretime ders transferi veya kredi saydırma işlemi yaptıramaz. Bir yükseköğretim programından mezun olan veya halen bir örgün yükseköğretim programında okuyanlardan açıköğretimin bir programına kayıt yaptıranlar, askerlik işlemleri hariç açıköğretimdeki tüm öğrencilik hizmetlerinden yararlanırlar. Örgün öğretim ile birlikte açıköğretim programına kaydolacak erkek öğrencilerin askerlik işlemleri, örgün öğretimdeki statülerine göre yapılır. Bu durumdaki öğrencilerin açıköğretim programlarına kaydolmaları, askerlik işlemleri ile ilgili herhangi bir hak sağlamaz. Açıköğretim programlarına kayıt yaptırdıktan sonra örgün öğretimden kaydını sildiren öğrenciler bu durumlarını belgelendirmek koşuluyla askerlik işlemleri dâhil tüm öğrencilik hizmetinden yararlanırlar. Yukarıdaki koşullara uyan lisans veya önlisans mezunu veya örgün yükseköğretim bölümlerinde kayıtlı öğrenciler İkinci Üniversite kayıt türünden yararlanabilirler.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR