BIST 9.080
DOLAR 32,34
EURO 35,11
ALTIN 2.311,51
GÜNCEL

İkametgah kağıdı alacaklar dikkat e devlet'e yeni özellik

Miras, aylık bağlatma gibi işlemler için istenen aile nüfus kayıt örneği ve ikametgah 5 yıl aradan sonra e-devlet şifresiyle internetten alınabilecek

E-devlet şifresiyle birçok işlemi gerçekleştirilebilmesine rağmen internet üzerinden vukuatlı nüfus kayıt örneği belgesi 2012’den bu yana alınamıyordu. Bu belgeye sahip olabilmek için genelde kaymakamlık binalarında bulunan nüfus müdürlüklerine bizzat giderek kimlikle başvuruda bulunulması gerekiyordu.

Son günlerde çipli nüfus kimlik kartı yoğunluğu yaşanılan nüfus müdürlüklerine, çocukları PYBS’ye girecek veliler de akın edince yoğunluk katlandı. Başvuru için istenilen evraklar arasında yer alan nüfus kayıt örneği almak isteyen veliler dakikalarca sıra beklemek zorunda kaldı.

MÜDÜRLÜKLERDEN ALINANDAN HİÇBİR FARKI YOK

Bunun üzerine Bursa Osmangazi İlçe Nüfus Müdürlüğü, kurum koridorlarına özel bir yazı çerçeveletip astı.

Yazıda, kısa bir süre önce yapılan yönetmelik değişikliğiyle artık ikametgâh (yerleşim yeri belgesi) ile nüfus kayıt örneği belgesinin e-devlet uygulaması üzerinden internetten anılabileceği yer aldı. Nüfus müdürlüklerine asılan yazıda ayrıca e-devletten alınan çıktıların nüfus müdürlüklerinden alınan belgeler ile aynı hukuki vasfı taşıdığı ifade edildi.

7 GÜN 24 SAAT İŞLEM

Bakanlar Kurulu tarafından, Nüfus Hizmetleri Kanununun Uygulanmasına İlişkin Yönetmelikte yapılan değişiklik geçen şubat ayı sonunda Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Düzenlemeyle bürokratik bir dizi işlemi azaltan nüfus kayıt örneği alma gibi hizmetin 7 gün 24 saat işlem yapabilme kolaylığı sağlanmış oldu.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR