BIST 9.136
DOLAR 32,38
EURO 35,05
ALTIN 2.326,22
İŞÇİ

İhraç edilen memurlar ne yapacak OHAL komisyonu başvuru

KHK ile ihraç edilen memurlar ne yapacak sorusu yanıt buldu. Hükümetin olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 23 Ocak 2017’de kanun kükmünde kararname (KHK) ile kurduğu OHAL Komisyonu, 1 ayı aşkın süredir devam eden hazırlık çalışmalarını tamamladı.

İhraç edilen memurlar ne yapacak OHAL komisyonu başvuru

KHK ile ihraç edilen memurlar ne yapacak sorusu yanıt buldu. Hükümetin olağanüstü hal (OHAL) kapsamında 23 Ocak 2017’de kanun hükmünde kararname (KHK) ile kurduğu OHAL Komisyonu, 1 ayı aşkın süredir devam eden hazırlık çalışmalarını tamamladı. Peki başvuru nasıl yapılacak, OHAL komisyonu nasıl yapılacak tüm detaylar haberimizde.

İhraç edilen memurlar ne yapacak OHAL komisyonu başvuru

Gazete Habertürk'ten Fevzi Çakır'ın edindiği bilgiye göre; Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş başkanlığındaki Yargıtay Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Karagöz, Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü Denetimli Serbestlik Daire Başkanı Hâkim Esat Işık, Danıştay Tetkik Hâkimi Murat Aytaç, Mülkiye Başmüfettişi Hasan Işıldak, MEB Atama Daire Başkanı Mustafa İkbal ve Devlet Denetleme Kurulu Üyesi Salih Tanrıkulu’ndan oluşan komisyon; itirazların nasıl ele alınacağına ilişkin çalışma usul ve esaslarını belirledi. Komisyonun yol haritası olacak usul ve esaslar önümüzdeki hafta Resmi Gazete’de yayımlanacak, hemen ardından başvuruların alınmasına başlanacak.

İhraç edilen memurlar ne yapacak OHAL komisyonu başvuru

Komisyona 110 bin dolayında başvuru gelmesi bekleniyor. Bunların 105 bini, şu ana kadar OHAL kapsamında çıkarılan KHK’larla kamudan ihraç edilen asker, polis ve memurun itirazlarına ilişkin olacak. 5 bin dolayındaki başvurunun ise kapatılan dernek, vakıf, şirket gibi tüzel kişilikler için yapılması bekleniyor. Komisyona başvurular valilikler ve ilişik kesen kurumlar aracılığı ile yapılacak. Ancak komisyon süreci hızlandırmak için internet sitesi üzerinden de başvuru kabul edecek. KHK işlemleri nedeniyle idare mahkemelerinde devam eden yargılama dosyaları da komisyona gönderilecek.

İhraç edilen memurlar ne yapacak OHAL komisyonu başvuru

BAŞVURULAR KHK SIRASINA GÖRE Komisyon mükerrer başvuruları birleştirerek, tek esas üzerinden karara bağlayacak. Komisyonun başvuruları hakkaniyet ilkesi gereği KHK’ların yayımlanma tarihini dikkate alarak incelemeye alacağı belirtildi. Buna göre, 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından ilk çıkarılan 667 sayılı KHK uyarınca ihraç edilenlerin başvuruları öncelikli değerlendirilecek.