BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
GÜNCEL

İhraç edilen doktor hemşire 2016 KHK liste

1 Eylül'de yayınlanan KHK ile birlikte 50 binden fazla memur kamudan ihraç edildi. İhraç edilenler arasında doktor ve hemşireler de vardı. Açığa alınıp ihraç edilen doktorlar, hemşireler ve sağlık bakanlığı memurları listesi haberimizde.

1 Eylül 2016 tarihli resmi gazetede çıkan KHK ile 50 bin 589 kişi ihraç edildi. İhraç edilenler listesinde doktorlar, hemşireler ve sağlık bakanlığı memurları da buluyor.

Bu kişilerin, birinci fıkra gereğince kamu görevinden, Emniyet Genel Müdürlüğü'nden, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'ndan çıkarılan kişilerin, mahkumiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alındığı ve bu kişilerin görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmeyecekleri, bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemeyecekleri, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemeyecekleri, bunların uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacağı bildirildi.

İHRAÇ EDİLEN SAĞLIK PERSONELİNİN LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bunların silah ruhsatları, gemi adamlığına ilişkin belgelerinin ve pilot lisanslarının iptal edileceği ve bu kişilerin oturdukları kamu konutlarından veya vakıf lojmanlarından 15 gün içinde tahliye edileceği belirtildi.

Bu kişiler özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak, bu kişiler hakkında ilgili bakanlık ve kurumlarca ilgili pasaport birimine derhal bildirimde bulunulacak. Bu bildirim üzerine ilgili pasaport birimlerince pasaportlar iptal edilecek.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR