BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,98
ALTIN 2.423,95
ÖĞRETMEN

İdil'de teröre rağmen eğitim! Haftasonu ders yapıyorlar

ŞIRNAK İdil ilçesinde 43 gün süren sokağa çıkma yasağı nedeniyle okula gidemeyen öğrenciler için Milli Eğitim Müdürlüğü'nün telafi eğitimi kapsamında ilçede cumartesi günleri öğrencilere eğitim verilmeye başlandı.

ŞIRNAK İdil'de 16 Şubat günü ilan edilen sokağa çıkma yasağı 31 Mart günü sona erdirilmesine rağmen yasak 21.30- 04.30 saatleri arasında devam ediyor. 43 gün devam eden sokağa çıkma yasağı ve çatışmalar nedeniyle ilçe merkezinin yanı sıra bağlı köylerdeki okullarda da eğitim durdurulmuştu.

İlçedeki çatışmalar nedeniyle TEOG, YGS ve LYS sınavlarına hazırlanan yaklaşık 3 bin öğrenci Batman'da telafi eğitimine katıldı. Sokağa çıkma yasağı süresince operasyonların yoğun olarak sürdüğü Turgut Özal Mahallesi'nde bulunan ve büyük hasar gören Bener Cordan İlkokul ve Ortaokulu, İdil Anadolu Lisesi, Atatürk İlkokul ve Ortaokulu ile Yeni Mahalle'de bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu öğrencileri ilçede bulunan diğer okullara nakledildi.

İlçe merkezi ve köylerde okulların kapalı olması nedeniyle derslerinden geri kalan ana okulu, ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan yaklaşık 20 bin öğrenciye Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından telafi eğitimi verilmeye başlandı. İlçe merkezi ve köylerdeki okullarda cumartesi günleri diğer günler gibi eğitim veriliyor. Telafi eğitim programı kapsamında ayrıca hafta içi günlerdeki normal ders saatlerine de 1 saat eklendi.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR