BIST 8.718
DOLAR 32,33
EURO 35,19
ALTIN 2.246,95
İŞÇİ

İçişleri memurlarının sorunları çalıştay gündeminde

İçişleri Bakanlığı çalışanlarını sorunlarını masaya yatıran bir çalıştay düzenleyen Büro Memur-Sen, "ücret adaletsizliği giderilmelidir” dedi.

Büro Memur-Sen, İçişleri Bakanlığı çalışanlarını sorunlarını düzenlediği çalıştayda masaya yatırdı. Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, “Bürokrat olma yolunda önemli adım olan şeflik, ücret konusunda giderek anlamını yitiriyor. Memurdan sadece 50 lira fazla maaş alan şeflerin ücreti, özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek ücret adaletsizliği giderilmelidir” dedi.

Genel yetkili sendika olan Büro Memur-Sen, kamu çalışanlarının sorunlarına yönelik çalıştay düzenlemeye devam ediyor. Adalet Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, TÜİK ve SGK çalıştaylarını yapan Büro Memur-Sen, İçişleri Bakanlığı çalışanlarının sorunları ve çözüm yollarına yönelik de çalıştay düzenledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde yapılan çalıştaya Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yazgan, genel merkez yönetim kurulu üyeleri, kadın komisyonları ve Türkiye'nin dört bir yanından gelen bakanlık, valilik ve kaymakamlık çalışanları katıldı. Genel Teşkilat Sekreteri Murat Sipahi'nin yönettiği çalıştayın sonunda oluşturulan komisyon tarafından çalışanların sorunları ve talepleri rapor haline getirildi. Rapor, sorunların çözümü için İçişleri Bakanı Muammer Güler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik başta olmak üzere ilgili birimlere iletilecek ve toplu sözleşme masasına taşınacak. 

Çalıştayda konuşan Genel Başkan Yusuf Yazgan, İçişleri Bakanlığı'nın ülkenin her köşesinde teşkilatının bulunduğunu, buna paralel olarak da çalışanların ülkenin dört bir yanında görev yaptığını belirtti. Bakanlığın beşikten mezara kadar tüm vatandaşlara hizmet verdiğini ifade eden Yusuf Yazgan, bunun için personelin en iyi şartlarda çalışması gerektiğini kaydetti.

Bakanlık çalışanlarının en önemli sorunlarından bir tanesinin fazla mesai ücreti alamamaları olduğunu vurgulayan Yazgan, “Seçim zamanlarında olsun, sınav zamanlarında olsun bakanlık çalışanları gecesinigündüzüne katarak çalışıyor. Nüfus çalışanlarının yanı sıra valiliklerde ve kaymakamlıklarda çalışan personelin mesai mefhumu yok. Valiler, kaymakamlar gece yarısı ‘Gel' dediğinde çalışanlar göreve gitmek durumunda kalıyor. Bu uygulamalara rağmen çalışanlara fazla mesai ücreti verilmiyor. Bunun nedeni ise kamu çalışanlarının mali haklarını düzenleme iddiasıyla çıkarılan 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile fazla mesai ücretlerinin kaldırılmasıdır. KHK yeniden düzenlenerekçalışanların hakkı olan fazla mesai ücreti verilmelidir” dedi.

Konuşmasında şeflerin sorunlarına değinen Yusuf Yazgan, şef ve şube müdürü unvanlarının yönetici kademesinde sayıldığını ancak şeflerin şube müdürlerine göre çok düşük ücret aldığını söyledi. Kurumlardaki servislerin yükünü çeken ve bir o kadar da sorumluluğu olan şeflerin, 666 Sayılı KHK'da ihmal edildiğini açıklayan Yusuf Yazgan, şeflerin şube müdürlerinden ortalama bin lira daha düşük, normal memurdan ise sadece 50 lira civarında fazla ücret aldığının altını çizdi. Bürokrat olma yolundaönemli adım olan şefliğin ücret konusunda bir anlamının kalmadığını kaydeden Yazgan, “Memurlar sınavlara girerek şef oluyorlar ve görevleri nedeniyle kurulu düzenlerini bırakarak farklı illere çalışmaya gidiyorlar.  Kurumlarda çoğu iş şeflerin omuzlarında. Bunlara rağmen öteden beri şeflere yaptıkları işe, taşıdıkları sorumluluklara uygun maaş ve özlük hakları verilmemiştir. Şefler ile memurlar arasındakiücret farkı yok denecek kadar az. Şeflerin özel hizmet tazminatları ve ek ödeme oranları yükseltilerek, uğradıkları maaş adaletsizliği giderilmelidir. Genel yetkili sendika olarak şeflerin ücret mağduriyetini toplu sözleşme masasına taşıyacağız” diye konuştu.  











Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR