BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
İŞÇİ

Hemşire ve ebe maaşına yüksek lisans zammı!

Hemşire ve ebelere maaş zammı müjdesi... Hemşire ve ebe unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, master (yüksek lisans) yapmışlarsa aylık maaşları artacak.

64'üncü hükümetin sağlık alanında yaptığı reformlara bir yenisi daha eklendi. Kamu kurum ve kuruluşlarında Sağlık Hizmetleri Sınıfına dahil Hemşire ve Ebe unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, meslekleriyle ilgili alanlarda master (yüksek lisans) yapmışlarsa aylık maaşları artacak.

Master yapmanın hemşire ve ebe için yararı Hemşire ve Ebe unvanlı kadrolarında mesleki lisans mezunu olarak görev yapan Devlet memurları;

*Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaptıklarına dair diplomalarını Sağlık Bakanlığına tescil ettirdiklerinde ilgisine göre “Uzman Hemşire”/”Uzman Ebe” unvanını kazanmaktadırlar.

*Yüksek lisans (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın) yapan ebe ve hemşirelerin kazanılmış hak aylık derece/kademelerine “1 kademe” ilave edilmektedir.

*Kurumlar için ihdas edilmiş Uzman Hemşire/Uzman Ebe kadrosu bulunmadığından, yüksek lisans yapmış olmak, ebe ve hemşirelerin kadrosunda değişiklik yaratmamaktadır.

*Hemşire ve ebenin yüksek lisans (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın) yapması; ek göstergelerini, yan ödemelerini ve ek ödemelerini değiştirmemektedir.

*Yüksek lisans (meslekleriyle ilgili alanda olsun ya da olmasın) yapılması, ebe ve hemşirelerin emekli keseneklerine (sigorta primleri) esas seviyesini “1 kademe” ilerletmekte ve bunun dışında emeklilik haklarını etkilememektedir.

*Meslekleriyle ilgili alanda yüksek lisans yaparak ilgisine göre “Uzman Hemşire”/”Uzman Ebe” unvanını kazananların özel hizmet tazminatı 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olarak artacak. Uzman hemşire ve uzman ebe hakkında uygulanacak özel hizmet tazminatı oranı, uzman olmayan ebe ve hemşireye göre “5 puan” daha fazla olacak.

MASTER FARKI MAAŞLARA NASIL YANSIYACAK?

Meslekleriyle ilgili alanda master yaparak Uzman Hemşire ve Uzman Ebe unvanını kazananların aylık maaşlarında, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ilave artış olacak. 2016 yılının ilk altı aylık dönemi için belirlenen katsayılara göre, Uzman Ebe ve Uzman Hemşire maaşındaki ilave artışın miktarı; -1/10/2008 öncesinde memuriyete girmiş olanlar için aylık net 41,52 TL, -1/10/2008 ve sonrasında memuriyete girmiş olanlar için aylık net 36,53 TL olacak. Öte yandan, 2015 yıl sonu enflasyon rakamının %7,90’ın üzerinde çıkması durumunda, aradaki fark maaşlara ilave zam olarak yansıyacak. Bu şekilde enflasyon farkı zammı yapılması durumunda, Uzman Ebe ve Uzman Hemşirenin yararlanacağı ilave maaş artışı da daha fazla olacak.
Yorumlar 1 Yorum
ÇOK OKUNANLAR