BIST 10.337
DOLAR 32,25
EURO 34,66
ALTIN 2.399,52
SAĞLIK

Hangi hallerde sağlıkta ek ücret alınmaz?

Hangi hallerde sağlıkta ek ödeme alınmaz, hangi durumlar acil kapsamındadır ve ek ücret talep edilemez, özel hastaneler soygun mu yapıyor, SGK'ya şikayet edilince para tekrar verilir mi? Bu soruların cevabını Bünyamin Esen veriyor.

Hangi hallerde sağlıkta ek ücret alınmaz?

Acilde İlave Ücret Almak Yasaktır Belirttiğimiz üzere, “ilave ücret” özel hastaneler ve vakıf üniversite hastanelerinin SGK sigortalılarından isteyebilecekleri tedavi tutarının yasal sınırını belirtir.Hastanelerin vatandaşlardan isteyebilecekleri “ilave ücret” tutarı SGK tarafından çok sıkı şartlara bağlanmıştır.Şunu önemle belirtelim ki özel hastaneler her türlü sağlık hizmetinden ilave ücret alma hakkına sahip değildir.

Hangi hallerde sağlıkta ek ücret alınmaz?

SGK’ya Şikâyet Ederseniz Cezası Var Gelelim okurumuz Ayşegül hanımın sorusuna: Özel hastanenin çıkışta size ödediğiniz ücretlerin ayrıntısını gösterir bir ayrıntılı fatura vermiş olması gerek.Vermedi ise gidip hastaneden isteyin. Fatura vermemek vergi kaçırmaktır, yasa dışıdır.Eğer sizden yoğun bakım için ilave ücret almışlar ise bu hukuksuzdur, SGK’ya şikâyet edebilirsiniz.

Hangi hallerde sağlıkta ek ücret alınmaz?

ALO 170 Çalışma ve Sosyal Güvenlik Hattı’nı ücretsiz arayarak bilgilerinizi ayrıntılı verdiğiniz takdirde SGK Denetmenleri/Müfettişleri hastanede soruşturma yapacaktır.Eğer yoğun bakım ya da acil servis hizmeti gibi alınmaması gereken sağlık hizmetinden ilave ücret alındığı ya da tahlil ve diğer ücretlerden yasal oranından fazla ilave ücret aldığı tespit edilir ise özel hastaneye SGK ile imzalanan sözleşmeye göre on milyarlara varan cezalar kesilir.