BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,56
ALTIN 2.497,78
GÜNCEL

Hamileyken oruç tutmak bebeğe zarar verir mi?

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar bazı konuları merak ediliyor. Özellikle hamile olan vatandaşlar oruç tutup tutmama korusunda kararsız. Peki oruç tutan hamile vatandaşlar bebeğe zarar verir mi? İşte detaylar...

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) Başkanı Prof. Dr. Süleyman Cansun Demir, hazırladıkları "Gebelikte Beslenme Kılavuzu"yla, annelerin bebeklerinin daha sağlıklı ve iyi gelişmesi için neler yapmaları gerektiğini öğreneceklerini kaydetti.

TJOD ile Koçak Farma işbirliğiyle hazırlanan kılavuzun tanıtım toplantısında Demir, kılavuzu sadece kadın doğum uzmanlarına hazırlamanın yetmediğini, kadınların da güvenilir bir kaynaktan gebelikteki beslenme önerilerine yoğun şekilde ihtiyaç duyduklarını fark ettiklerini kaydetti.

Bunun üzerine böyle bir çalışma yaptıklarını dile getiren Demir, eğitimlerinde gebelik, öncesi ve sonrası dönemle ilgili önemli birikimler oluşturduklarını ancak bu dönemdeki beslenmeye ilişkin bilgilerin yetersiz kaldığını söyledi.

Demir, "O yüzden konunun önemini fark ederek böyle bir beslenme kılavuzu hazırladık. Böylece anneler de bebeklerinin daha sağlıklı ve iyi gelişmesi için neler yapmaları gerektiğini çok daha güzel algılayacaklar diye düşünüyoruz." dedi.

RAMAZAN AYINDA HAMİLELER ORUÇ TUTABİLİR Mİ?

Prof. Dr. Demir, kılavuzda gebelikle ilgili neredeyse tüm bilgilerin bulunduğunu aktararak, bu süreçte yapılacak yanlış beslenmenin gebelik diyabeti veya tansiyon problemlerine yol açabileceğini ifade etti. TJOD Başkanı Prof. Dr. Demir: "Gebelerin, ramazanda oruç süresinin uzun olması, bu kapsamda yaşanabilecek su kaybı, tansiyon ve şeker düşüklüğü nedeniyle oruç tutmalarını tavsiye etmiyoruz"

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR