BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.437,56
MEMUR

Gümrük Bakanlığı'ndan görevde yükselme sınavı!

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 453 kadrodan oluşan 'Görevde Yükselme Sınavı' açtı. Kimler sınava başvurabilir, sınava başvuru nasıl yapılacak? İşte detaylar...

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı kendi bünyesinde istihdam etmek üzere 453 kadrodan oluşan 'Görevde Yükselme Sınavı'nı açtı. Açılan sınava göre başvurmak isteyen adayların atama yapılacağı yerlerde belli oldu.

Merkez ve taşra teşkilatı Şube Müdürü ile Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü ve Personel Müdürü kadrolarına atanabilmek için, genel şartlar ve özel şartları tamamlamak gerekiyor.

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANLIĞI;

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Personeli Atama Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği hükümleri uyarınca Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında açık bulunan Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü, Şube Müdürü, Personel Müdürü, Gümrük Müdür Yardımcısı, İşletme Müdür Yardımcısı, Bölge Amiri, Şef, Kısım Amiri, Çözümleyici ve Memur kadroları için görevde yükselme sınavı yapılması Bakanlık Makamınca uygun görülmüştür.

Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü, Şube Müdürü, Personel Müdürü, Gümrük Müdür Yardımcısı, İşletme Müdür Yardımcısı, Bölge Amiri kadroları için sınav Bakanlığımızca yazılı ve sözlü olarak iki aşamalı, Şef, Kısım Amiri, Çözümleyici ve Memur kadroları için ise sınav yazılı olarak tek aşamalı yapılacaktır.

Atama yapılacak kadroların unvanı, sayısı, derecesi, atama yapılacak yerler, sınava girecek personelde aranacak şartlar, sınav konuları, son başvuru tarihi, yazılı sınav tarihi ve yeri ile diğer hususlar aşağıda belirtilmiştir.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVI SONUCUNDA ATAMA YAPILACAK YERLER, KADROLARIN UNVANI, TEŞKİLATI, SAYISI VE DERECESİ

Merkez ve taşra teşkilatı Şube Müdürü ile Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü ve Personel Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

I-Genel Şartlar:

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b)Bakanlıkta en az iki yıl hizmeti olmak,

e) Yapılacak yazılı ve sözlü sınavda başarılı olmak.

ç) Merkez ve taşra teşkilatı Şube Müdürü ile Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü ve Personel Müdürü kadroları için belirlenen unvanlara göre tespit edilen sürenin en az 6 ayını merkez veya taşra ya da döner sermaye işletmesi hizmet birimlerinde geçirmiş olmak.

II-Özel Şartlar:

a)Merkez teşkilatı Şube Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1)En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Gümrük müdür yardımcısı, İşletme müdür yardımcısı, bölge amiri, uzman, eğitim uzmanı, APK uzmanı veya araştırmacı kadrolarının herhangi birinde en az üç yıl ya da merkez teşkilatında şef veya ayniyat saymanı kadrosunda en az altı yıl ya da mühendis, mütercim, çözümleyici veya programcı kadrolarının herhangi birinde en az yedi yıl ya da muayene memuru kadrosunda en az sekiz yıl, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı şube müdürü kadrosunun sınavı için bu kadroların herhangi birinde belirtilen süreler kadar ya da tekniker kadrosunda en az, yedi yıl çalışmış olmak.

b)Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Gümrük Müdürü, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürü, Tasfiye İşletme Müdürü, Şube Müdürü ve Personel Müdürü kadrolarına atanabilmek için;

1)En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Gümrük müdür yardımcısı, İşletme müdür yardımcısı, bölge amiri, uzman, eğitim uzmanı, APK uzmanı veya araştırmacı kadrolarının herhangi birinde en az üç yıl çalışmış olmak.

c)Ticaret İl Müdürlüğü Şube Müdürü kadrosuna atanabilmek için;

1)En az. dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Uzman, APK Uzmanı veya Araştırmacı kadrolarının herhangi birinde en az üç yıl, Mühendis olarak en az yedi yıl veya Şef olarak en az. altı yıl çalışmış olmak.

ç) Gümrük Müdür Yardımcısı ve İşletme Müdür Yardımcısı kadrosuna atanabilmek için;

1)En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak.

2)Şef veya Kısım Amiri kadrosunda en az üç yıl ya da Muayene Memuru kadrosunda en az. beş yıl çalışmış olmak.

d)Bölge Amiri kadrosuna atanabilmek için;

1)En az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Kısım Amiri veya Şef kadrosunda en az üç yıl çalışmış olmak,

Merkez ve taşra teşkilatı Şef, Kısım Amiri, Çözümleyici ve Memur kadrolarına atanabilmek için;

I-Genel Şartlar:

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 68 inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b)Bakanlıkta en az iki yıl hizmeti olmak,

c)Yapılacak görevde yükselme sınavında başarılı olmak,

ç) Merkez, ve taşra teşkilatı Şef, Kısım Amiri, Çözümleyici ve Memur kadroları için belirlenen unvanlara göre tespit edilen sürenin en az 6 ayını merkez veya taşra ya da döner sermeye işletmesi hizmet birimlerinde geçirmiş olmak.

II-Özel Şartlar:

a)Şef kadrosuna atanabilmek için;

1)En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Çözümleyici, memur, muhafaza memuru, İcra memuru, ambar memuru, veznedar, satış memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni, tüketici hakem heyeti raportörü kadrolarının herhangi birinde veya unvan değişikliğine tabi kadrolarda çalışıyor olmak.

b)Kışını amiri kadrosuna atanabilmek için;

1)En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Çözümleyici, memur, muhafaza memuru, icra memuru, ambar memuru, veznedar, satış memuru, veri hazırlama ve kontrol işletmeni, bilgisayar işletmeni kadrolarının herhangi birinde veya unvan değişikliğine tabi kadrolarda çalışıyor olmak.

c)Çözümleyici kadrosuna atanabilmek için;

1)En az dört yıllık eğitim veren fakülte veya yüksekokulların matematik, istatistik, fizik, bilgisayar, elektrik ve elektronik bölümlerinden veya mühendislik bölümlerinden mezun olmak.

2)En az iki programlama dilini bildiğine dair belge sahibi olmak,

3)YDS'den veya buna denk kabul edilen uluslararası geçerliliği bulunan ve son müracaat tarihi itibariyle geriye doğru beş yıl içerisinde girilmiş olan sınavlardan en az YDS (D düzeyinde) puan aldığını, bir yabancı dil seviye belgesi İle belgelemek,

4)Programcı olarak en az üç yıl çalışmış olmak,

ç) Memur kadrosuna atanabilmek için;

1)En az iki yıllık yükseköğrenim mezunu olmak,

2)Gemi adamı, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi veya destek hizmetleri grubu kadrolarının herhangi birinde çalışıyor olmak.

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR