BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,89
ALTIN 2.432,83
ÖĞRETMEN

Görme engelli öğretmene iftira.. Büyük ayıp!

Görme engelli İngilizce öğretmeni Reyhan Arısoy Levent'e büyük ayıp... Derse gizlice giren bazı veliler, sınıfta gizlice görüntü çekip bunu sosyal medyada yayınladılar.

İZMİR Karabağlar İlçesi'ndeki Duğrallar İlkokulu'nda görev yapan 38 yaşındaki görme engelli Reyhan Arısoy Levent'in, engelinden dolayı sınıfta verimli ders işlenemediğini, ders sırasında öğrencilerin dışarı çıktığını, öğretmenin görmediği için müdahale edemediğini, bu durumun güvenlik zaafiyeti oluşturduğu" iddia edildi.

Habertürk'te yer alan habere göre, bazı velilerin de konuya çözüm bulunması için Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdikleri iddia edildi.

REYHAN ÖĞRETMEN BOĞAZİÇİ MATEMATİK BÖLÜMÜ MEZUNU

Görüntülerin internete yansımasıyla olaydan haberdar olduğunu belirten öğretmen Reyhan Arısoy Levent, Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü mezunu...

BEBEKKEN GEÇİRDİĞİ HASTALIK YÜZÜNDEN...

Bebekken geçirdiği ateşli hastalık nedeniyle görme yetisini kaybetmiş. "Doktor raporlarına göre yüzde 85 oranında görme engelli olduğunu, ancak hiç göremediğini, gözlükleri ise gözleri kötü görünmesin diye taktığını" söylüyor.

'17 YILDIR SORUN YAŞAMADIM'

Açık nedeniyle İngilizce öğretmeni olarak atandığını, İstanbul ve Karaman'ın ardından 2010'dan itibaren İzmir'deki okulunda görevini sürdürdüğünü anlatan Levent, 17 yıllık meslek hayatında hiçbir sorun yaşamadığını belirtiyor:

"Bugüne kadar ne öğretmenlerden ne okul müdüründen ne velilerden bir şikayet geldi. Bu olay ortaya çıkınca şoke oldum. Ben dersteyken hiçbir öğrenci dışarı çıkmıyor...

ÇOCUKLARI BAKIN NEDEN ERKEN ÇIKARIYORMUŞ...

Sadece teneffüse 1-2 dakika kaldığında, küçük olduklarından tuvalet ve kantin sırasında ezilmesinler diye onları erken çıkarıyorum. Çocuklar beni çok seviyorlar."

Bir velinin geçtiğimiz günlerde sınıfa geldiğini, görüntüyü onun çekmiş olabileceğini söyleyen Levent, "Görmemem, kötü bir eğitimci olduğum anlamına gelmez. Çok iyi bir eğitimciyim. Bugüne kadar yetiştirdiğim öğrencilerden de bu belli" diyor.

"GÖRÜNTÜYÜ ÇEKEN DE YAYAN DA VİCDANSIZ..."

Reyhan öğretmenin kendisi gibi görme engelli olan müzisyen eşi Kadir Levent de yaşananlara tepkili: "Bu vicdansızlıktır. Görüntüyü çeken de yayan da vicdansız...

Veliler bugüne kadar herhangi bir şikayette bulunmamış. Şimdi böyle bir olayın olması manidar. Eşim böyle bir davranışı hak etmedi."

Yorumlar 2 Yorum
ÇOK OKUNANLAR