BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
MEMUR

Görevden uzaklaştırılan memur ile ilgili flaş düzenleme

FETÖ operasyonları kapsamında görevden uzaklaştırılan memurların soruşturma süreleri ile ilgili yeni düzenleme yapıldı.

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası milli güvenlik gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan devlet memurları hakkında ilgili mevzuatta öngörülen soruşturma açma sürelerine OHAL süresince uyulmayacak.

Cumhurbaşkanının başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan 669 sayılı “Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması ve Milli Savunma Üniversitesi Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Hükmünde Kararname”de, kamu görevlilerine ilişkin tedbirler de yer aldı.

669 sayılı KHK’da yer alan hükme göre; 15/7/2016 tarihinden sonra milli güvenlik gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan kamu görevlileri hakkında ilgili mevzuatında öngörülen soruşturma açma süreleri, olağanüstü hal süresince uygulanmayacak.

DEVLET MEMURLARI HAKKINDA YAPILAN SORUŞTURMA SÜRESİ NE KADARDI? 

657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre, görevinden uzaklaştırılan memur hakkında görevden uzaklaştırmayı izleyen 10 iş günü içinde soruşturmaya başlanması gerekmekte olup, görevden uzaklaştırılan memur hakkında 10 iş günü içerisinde soruşturmaya başlamayan ilgili amirin hukuki, mali ve cezai sorumluluğu vardır.

10 GÜNLÜK SÜREYE UYULMAYACAK 

669 sayılı KHK ile bu 10 günlük süreye uyulması zorunluluğu kaldırıldı. 15/7/2016 tarihinden sonra milli güvenlik gerekçesiyle görevden uzaklaştırılan memurlar hakkında, OHAL süresince 10 gün içinde soruşturmaya başlanması gerekmeyecek. Soruşturma açılmasına ilişkin son tarih ise bulunmuyor (OHAL devam ettiği sürece). Soruşturmanını 10 gün içinde açılmamasından dolayı ilgili amirler sorumlu tutulamayacak. 

Yorumlar
ÇOK OKUNANLAR